Transport u Beogradu

mapa beograda, linije gradskog prevoza
 Beograd je grad sa oko dva miliona stanovnika sa raznim vidovima gradskog prevoza. U njemu se do željenog mesta možete doći na razne načine.
Najlepši i najjednostavniji način je- šetnja. Po lepom danu, ako rastojanje nije preveliko, šetnja Beogradom po njegovim lepim ulicama širokih trotoara će Vam svakako prijati. Naši apartmani nalaze se u lepim gradskim četvrtima, a beogradske ulice u delovima grada gde se oni nalaze sve su renovirane, sa urednim trotoarima i parking mestima. Posmatrati fasade našeg grada iz perspektive pešaka i prolaziti pored izloga beograskih prodavnica poseban je doživljaj.

Ako šetajući Beogradom osetite umor, i poželite da se brzo i udobrno domognete odredišta, TAXI  je najbrža, najudobnija alii najskuplja varijanta. Dovoljno je da priđete kolovozu neke prometnije ulice, podignete ruku i neko od više hiljada taksi vozila će se stvoriti ispred Vas. Osim za vožnju, taksistu obavezno iskoristite da ga pitate za savet- gde izaći, gde ručati ili večerati, ili gde provesti lepo popodne. 

Ako ne želite da šetate niti da se vozite taksijem, a Beograd želite da osetite i preko javnog gradskog prevoza, i to će biti odličan izbor. Autobuski i tramvajski sistem prostire se sa obe strane Save, a trolejbusi su u starom delu grada, U Beogradu ste uvek blizu stanice gradskog prevoza. Mapu Beograda možete kupiti na svim kioscima, kao i kartu za prevoz pa Vam je istraživanje Beograda i na ovaj način dostupno.

U Beogradu je u funkciji i BEOVOZ, koji je devedesetih zamišljen da bude početak gradskog metroa. Stanica Vukov Spomenik je prava metro stanica u centru grada.  Metro je inače plan svih beogradskih vlasti od sedamdesetih godina prošlog veka pa sve do današnjih dana. Sadašnjim beovozom moguće se provozati sa Novog Beograda do Pančevačkog mosta, pa dalje sve do Pančeva. Na novobeogradskoj strani voz ide preko Novog Beograda, Zemuna pa sve do Nove Pazove, a trećim krakom možete otići do Resnika.

    Kako god da krenete, pešice ili taksijem, autobusom ili tramvajem, trolejbusom ili beovozom- do svog odredišta stići ćete udobno i bezbedno. Beograd Vas čeka otvorenih ruku!

korisne informacije u vezi prevoza u našem gradu.