Sve o rezervacijama

rezervacija apartmana, rentastan, pitanja o rezervacijama, kako rezervisati
Odabrao sam apartman i hteo bih da ga rezervišem. Kako?
- Kada se odlučite za neki od apartmana iz naše ponude, na samoj stranici ispod kalendara na kome se vidi zauzetost apartmana nalazi se forma za rezervaciju. Popunjavanjem forme nama šaljete e-mail sa upitom za željene datume. Naš pozitivan odgovor znači da je apartman rezervisan na Vaše ime. Uobičajeno je da odgovor dobijete istog dana, ili najkasnije sutradan pre podne, ukoliko ste je poslali u poslepodnevnim časovima.
Rezervaciju je, naravno, moguće najbrže napraviti telefonom.

Ako pošaljem upit na koji nisam dobio odgovor, da li je moja rezervacija sigurna?
- Neophodno je da od nas dobijete potvrdan odgovor da bi se Vaša rezervacija mogla smatrati validnom.

A da li je moja rezervacija sigurna nakon potvrdnog odgovora?
- Posle našeg potvrdnog odgovora, Vaša rezervacija je sigurna. U slučaju nemogućnosti korišćenja apartmana usled više sile (eventualne havarije na instalacijama ili nekog drugog problema), RENTASTAN se obavezuje da Vam ponudi apartman slične kategorije po sličnoj ili nižoj ceni na istoj lokaciji.

Želim da otkažem rezervaciju.
- Ako želite da otkažete rezervaciju iz bilo kog razloga, molimo Vas da to učinite blagovremeno, a najbolje onog momenta kada utvrdite da Vam apartman nije potreban. Takođe, molimo Vas da rezervaciju otkažete telefonom, bilo pozivom ili porukom. U slučaju da ste uplatili avans, RENTASTAN nije u obavezi da primljeni novac vrati.

Želim da skratim period boravka, a platio sam celu rezervaciju unapred. Da li će mi biti vraćen deo novca?
- RENTASTAN nije u obavezi da vrati deo novca za ostatak rezervacije. Izuzetak od ovog pravila su slučajevi kada se boravak u apartmanu skraćuje iz zdravstvenih razloga, što se dokazuje lekarskom dokumentacijom. 
RENTASTAN Vam preporučuje da apartman uvek rezervišete za period za koji Vam je sigurno potreban, kao i da prilikom pravljenja rezervacije naglasite da postoji mogućnost produžetka. Na ovaj način ćete izbeći eventualne nesporazume koji nastaju prilikom skraćenja rezervacija.

Ako mi se ne sviđa apartman, mogu li zahtevati zamenu?
- Moguće je, ukoliko u našoj ponudi u tom momentu ima slobodnih apartmana koji bi Vam odgovarali. U svakom slučaju, molimo Vas da pažljivo proučite apartman na našim stranicama pre dana dolaska i da obratite pažnju na detalje koji su Vam bitini. Takođe, o svim detaljima koji su Vam od važnosti pre dolaska možete da se informišete i e-mailom ili telefonom.