AUTOKOMANDA

Satelitska slika poteza koji ugrubo odgovara kraju Beograda koji se naziva Autokomanda
Beograd je jedan od gradova koji imaju tu (ne)sreću da autoput prolazi kroz njega. AUTOKOMANDA je jedna od dve petlje sa kojih se sa autoputa ulazi u gradsko jezgro (i obrnuto). Nalazi se na samom obodu Vračara tj na granici Savskog Venca, Voždovca i Vračara.
Ime duguje centru motorizovane brigade i pripadajućim hangarima, koji su se nalazili na voždovačkoj strani i kojih danas nema ni u naznakama - većina mlađih sugrađana asocira naziv sa gomilom automobila i petljom oko autoputa. Kad Vam neko iz Beograda kaže To ti je kod Autokomande imajte u vidu da može da misli na poprilično veliku površinu tj. bilo šta na potezu od Franša do kružnog toka na Autokomandi.
Zbog blizine stadiona Partizana i Crvene Zvezde, često se koristi kao prostorna odrednica među ljubiteljima fudbala posebno za spektakularne golove (Brate, zabio mu ga je s autokomande). Iako ne slovi za naročito prestižan kraj, od njega se brzo stiže na Banjicu i Dedinje koji su ultra luksuzni. Ono po čemu ga mi znamo je veliki broj odličnih restorana nacionalne brze i spore hrane.
Ako se desilo da tražite apartman u blizini Autokomande, nabliži apartmani su MOSKVA i ALEKSANDRIJA....mada imajte u vidu da je to blizu za beogradske pojmove...3 ili četiri stanice nekim od gradskih prevoza,
POVRATAK NA REČNIK TOPONIMA U SLENGU