Stan na dan Delta City – apartman Šestica

Ako Vam je hitno potreban stan na Novom Beogradu, kliknite ovde.

Delta City je prvi savremeni tržni centar u Beogradu, i svojevremeno je bio apsolutni bum za sve Beograđane. Danas, mada više nije jedini (tu su TC Ušće i Stadion), i dalje drži primat što se zanimljivosti i svesadržajnosti tiče. Istina, teško da ste došli u Beograd isključivo zbog tržnog centra, ali naši apartmani u Belvilu su dovoljan razlog da potražite smeštaj baš u ovom krugu. Ne samo da je Belvil jedno od najnovijih naselja, nego je i opremljeno tako da ćete zaboraviti da se nalazite na Novom Beogradu. U Belvilu je zastupljena neka mutacija minimalizma, u kontekstu da je čitav prostor u pravim linijama i beloj boji, ali sterilnost se poništava zahvaljuji udobnosti, čistoći i praktičnosti koju apartmani nude.  Zato u članku Stan na dan Delta City pažnju posvećujemo našem najnovijem numeričkom apartmanu, Šestici.

Pre svega naravno, treba posvetiti pažnju Belvilu u celini, mada su o njemu već mnogi hvalospevi ispevani. Treba posebno naglasiti da se Belvil umnogome razlikuje od svoje okoline, čak i od čitavog Beograda. Pored toga što je stambeno-poslovni kompleks star jedva sedam godina, ovde je sve – od stambenog održavanja do atmosfere, na znatno višem nivou u odnosu na bilo koji drugi deo grada. „Lepi grad“ (Belleville) se doslovno može posmatrati kao grad unutar Novog Beograda, sa svojim razrađenim poslovnicama, dečijim igralištima, i ambijentom koji vuče ka zapadnim životnim standardima. Belvil stoji rame uz rame sa kvalitetnim stanarskim iskustvom, što ćete vrlo jasno osetiti kada stupite u neki od naših apartmana, bila to Šestica, ili Osmica, Devetka i Desetka. Apartmani su osmišljeni po uzoru na salonske stanove, pa tako imate tavanice visoke 2,7 m, prostorne i vrlo svetle prostorije, a čitav ambijent ide u prilogu umerenog luksuza i nenametljive, ali i te kako prisutne lepote življenja. Nije ni čudo što ovde svoj dom često nalaze upravo biznismeni, koje je posao naneo u Beograd, jer Belvil zaista nudi taj high-end osećaj sa svakim delom naselja pažljivo održavanim (od gelendera do garaža i zelenih površina) i novim stanovima, gde je lako osetiti se kao kod kuće. Naravno, to ne znači da je sam Belvil nepogodan za porodice, naprotiv, ovde se mogu naći dečija igrališta, kao dečije igraonice.

Stan na dan Delta City - Belville

Što se tiče Delta City tržnog centra, nećemo nabrajati šta sve u njemu možete naći, ali ćemo reći da njegova blizina izuzetno olakšava život svima u Belvilu, jer niste primorani da lutate gradom kada idete u šoping, već sve možete naći na jednom mestu. Na tri sprata naći ćete veliki broj robnih trendova, butike (uključujući i butik čokolade), a tu je i bioskop, koji je jedan od najposećenijih u Beogradu, kao i food corner, odakle možete naručiti obrok koji će vam vrlo brzo dostaviti na vrata, jer je Belvil nekih trista metara (kao i zgrada sa našim apartmanima) od tržnog centra, pa nećete morati dugo ni da čekate.

Živeti na par stotina metara od velikog tržnog centra ima zaista pozamašan broj prednosti, a kada tome pridodate sve pogodnosti smeštaja u Belvilu, bez imalo preterivanja se može reći da se člana Stan na dan Delta City bavi jednom od najboljih opcija (ako ne i najboljom) za kratkoročni smeštaj u Beogradu.

Kao što je već pomenuto, Šestica je najnoviji apartman Rentastana u Belvilu, stoga je i vredan reflektora. Ovde ćete naći sve ranije pomenute vrednosti ostanka u jednom od belvilskih “cvetića” (svaka zgrada u Belvilu se zove prema određenom cvetu), od sjajne pozicije, preko dostupnosti svemu što vam može zatrebati, do sigurnosti i čistoće ne samo stanova, već čitavog kompleksa.

Stan na dan Delta City - dnevna i trpezarija

Za početak, polazimo od osnovnih informacija – Šestica, uprkos svom imenu, nije ni u kakvom kontekstu povezana sa Luciferom Jutarnjom Zvezdom (da ne kažemo Đavolom), već je naziv dobila zahvaljujući spratu na kome se nalazi. Na skromnoj kvadraturi od 45m2 naći ćete vrlo praktično i sa ukusom uređen prostor, pogodan za odsedanje 4 osobe, idealno dva para (aranžman spavanja funkcioniše 2+2). Ukoliko vam treba parking, obezbeđen je i uračunat u cenu. Stan ima i zastakljeni balkon, koji se u toplim danima može pretvoriti u terasu raskrilivanjem prozora. Valja napomenuti da u Šestici takođe postoje i svi uslovi za srednjoročni ostanak, ukoliko dolazite u Beograd poslom, a treba vam udoban smeštaj, gde ne morate da brinete o održavanju (čišćenje stanova je obavezno jednom nedeljno, bez obzira na to koliko se u njima zadržavate), plus dobijate najviši standard življenja maltene u čitavom Beogradu.

Konture i prostorije u Šestici su klasične, jednostavne, dopunjene šarolikim detaljima i nameštajem, koji (svakom od naših apartmana) daju tu jedinstvenu notu i atmosferu kojoj ne treba nikakve dopune, osim gostiju.

Ulaz u apartman je klasično beo, u hodničiću ćete naći čiviluk, mali cipelar i ogledalo za onaj poslednji pogled pre nego što se zaputite u spoljašnji svet. Nadesno je ulaz u kupatilo, koje prati isti, čisti trend beline, i u njemu ćete naći tuš kabinu i sve ostale potrepštine, mada ukoliko je četvoro ljudi u stanu, trebalo bi obratiti pažnju na raspored korišćenja. Kupatilo jeste vrlo funkcionalno organizovano, ali i neveliko, pa to treba imati u vidu. Takođe možete biti opušteni i što se održavanja higijene tiče, jer je posebno kupatilo uvek detaljno očišćeno i sređeno posle svake posete, tako da možete biti mirni.

Stan na dan Delta City - ulaz
Ulaz u apartman
Stan na dan Delta City - kupatilo
Kupatilo

Nalevo od ulaza pada vam pogled na svetlu dugačku prostoriju, gde u skladnoj simbiozi postoje trpezarijski deo i dnevna soba. Prvo će se pred vama ukazati upravo beli sto za koji se može smestiti četvoro ljudi, i to u moderne bogato sive stolice. Trend crno-sivo-belih smena zastupljen je u čitavom apartmanu, one su okosnica, dok manji elementi u raznim bojama oživljavaju atmosferu i naglašavaju živost nijansi. Par koraka napred i već ste u delu dnevnog boravka, kojim dominira sivo-bela ugaon garnitura koja se pogodno rasklapa u ležaj za dvoje. Pored pozamašne udobne garniture, na kojoj se lagano može smestiti i više od smeštajnog kapaciteta, tu je fotelja u istim tonovima, a vrlo zanimljivog modernog oblika. Ovaj predeo za opuštanje zaokružuju beli klubski stočić, raznobojni jastučići, moderna komoda sa LCD televizorom i zanimljvom lampom, interesantne slike na zidovima i zavese sa žuto-zlatastim vezom. Treba napomenuti da ne samo Šestica, već i ostali Rentastan apartmani u Belvilu imaju klima uređaj, mada će vam on jedva biti potreban ako dolazite leti, a potpuno zaboravljen ako dolazite zimi, jer je grejanje neprikosnoveno, kao i YTONG izolacija, koju koriste i beli medvedi.

Stan na dan Delta City - trpezrija
Trpezarija
Stan na dan Delta City - dnevna 3
Dnevna soba

Stan na dan Delta City - dnevna 2

Iz dnevne sobe vode dva puta, jedan u malu spavaću sobu, dok druga vrata otvaraju pogled na kuhinju. Kuhinja je skladna i fino upakovana u L oblik prostorije, sa sve modernim visećim elementima i šporetom sa keramičkom pločom. Ono što je posebno korisno i praktično je ostava u koju se može ući iz kuhinje, i tu su smešteni glomazni kućni uređaji – veliki kombinovani frižider, bojler i veš mašina. Ovde takođe možete skloniti i kofere, i sav višak stvari koji bi mogle da vam smetaju dok ste u apartmanu.

Stan na dan Delta City - kuhinja
Kuhinja

Druga vrata vode u spavaću sobu koje je skromna samo kvadraturom, jer u njoj preovladava standardni francuski ležaj bogatog izgleda. U ovom prostoru ponovo su dominantne siva i crna, ali su u paletu umešane crvena u vidu detalja na stonim lampama i slikama iznad kreveta, kao i boja slonovače na zidovima i krevetu. Soba je vrlo svetla zahvaljujući pozamašnim prozorima, a ovde ćete naći i ugradni plakar, gde možete odložiti garderobu ako ne volite da “živite u koferu”.

Stan na dan Delta City - spavaca soba
Spavaća soba

Stan na dan Delta City - spavaca soba 1

Na kraju nam ostaje prostorni balkon koji se može koristiti kao prostor za odmaranje bez obzira na vremenske uslove, jer je kao što smo već pomenuli, osiguran i zastakljen, a po potrebi može biti maltene pretvoren u terasu pod otvorenim nebom. Pogled možda nije za čistku desetku, što je generalno jedna od glavnih manjkavosti Novog Beograda uopšte, ali ako vam nije do novobeogradskog pejzaža, možete se okrenuti televizoru, ili se jednostavno prepustiti čarima interneta – i kablovska i wifi su vam u apartmanu obezbeđeni.

Stan na dan Delta City - balkon
Balkon

Bilo da dolazite svojim automobilom, ili nekim drugim prevoznim sredstvom, Belvil je izuzetno dostupan, kako sa aerodroma, tako i od svih glavnih stajališta u gradu. Snalaženje po gradskom prevozu je takođe znatno olakšano, jer prekoputa kompleksa staju kako tramvaji, tako i autobusi, koji vas mogu dovesti do željenog dela Beograda (linija 95 prolazi kroz sam centar grada).

Kao i svaki od naših članaka, “Stan na dan Delta City” približava sve prednosti i ugodnosti svima koji su zainteresovani da izbliza prouče Šesticu, Rentastan apartman u Belvilu. Nema potrebe za ubeđivanjem, dovoljno je da pročitate tekst, pogledate fotografije i biće vam vrlo brzo jasno da su ovaj stan, zajedno sa Belvilom i tržnim centrom Delta City jedno od ubedljivo najugodnijih mesta za boravak u Beogradu.

(Stan na) Dan u TC Delta City (i okolini)

 

Pošto je Blevil već vrlo lepo i prilično podrobno opisan u jednom od naših članaka, u ovom delu želimo da se usredsredimo na neke zanimljivosti u vezi sa tržnim centrom Delta City, a tih detalja ne manjka. Kao što smo već pominjali, ovde možete stvarno naći ve što vam zatreba, od peškira sa vezom po vašoj želji do auto-perionice, kao da imate šoping kapacitet čitavog Beograda smešten u jedno zdanje.

Što se tiče modnih trendova i brendova koji su zastupljeni u Delti, imate klasike poput H&M, Bershka, NewYorker, Stradivarius, Zara itd, a ako ne ljubite previše popularizovanu mejnstrim modu, možete posetiti prodavnice poput Massimo Dutti, Monsoon i sl. Za sve koji obožavaju miris kože, tu je Manual kožna galanterija, a ako ste slabi na ručne satove, možete prošetati do Bomar radnje.

 Ono što je napomenuti jeste da se u Delti nalazi i Super Maxi (mada Maxi imate i u Belvilu, Super Maxi je malo potpunija varijanta sa više izbora), a ako vam zatrebaju bankomati ili menjačnica, opet ste osigurani. Ako ste u Beograd došli kolima, onda ćete imati gde i da ih održavate, jer se na parkingu Delta City-ja nalazi i auto-perionica Sapunko.

Stan na dan Delta City - Delta City 1

Zona zabave

 Na drugom spratu tržnog centra naći ćete bioskop Cineplexx, koji definitivno nudi najaktuelniji filmski repertoar u Beogradu, pa ako vam se usred noći ide u Bioskop, možete odšetati od Šestice do bioskopske sale za par minuta.

Stan na dan Delta City - Delta City bioskop

Na ovom spratu je i raj za najmlađe, jer je čitav nivo prilagođen za porodičnu zabavu. Mora se pomenuti Circus, jedan od najsavremenijih mesta za porodičnu zabavu u čitavom regionu, sa  velikim 3D lavirintom na 4 nivoa, a u sličnom tonu je i Ultra Centar Galaktika, koji je posvećen zabavno-edukativnom iskustvu za najmlađe, a takođe je i jedno od najpopularnijih mesta za proslavu dečijih rođendana u Beogradu. Kreativne radionice, eksponatni muzej i planetarijum će za neko vreme okupirati vaše najmlađe, dok vi pažnju posvetite hitnijim pitanjima, kao što je boja kupaćeg kostima.

Ako ne dolazite sa potomcima, izvesno je da vas Cirkus i Galaktika neće zanimati. Možda vam, bioskop nije toliko zanimljiv, ali na istom spratu ćete naći i njegovu upgrade-ovanu verziju – No limit fun 5D Avantura. U mini-salu staje do 9 osoba, a ovde možete iskusiti potpuno novi način gledanja filmova sa vetrom, kišom, mirisima i stolicama koje prate akciju pomeranjem, vibriranjem i drugim efektima. Naravno, ugođaj nije kao da ste stupili u film, ali može biti interesantno iskustvo koje će vam izmamiti osmeh.

Ako ste zaljubljenik u video igrice, onda ćete na drugom spratu Delta City-ja naći svoje utočište. Prodavnica Games bavi se, pogodili ste, prodajom svega što oima veze za gejming svetom, od konzola do poznatih i manje poznatih video igara. No further explanation needed.

Stan na dan Delta City - zabava

Pored svega što smo do sada naveli u našem tkstu “Stan na dan Delta City”, ovde je Food corner u kome možete naći sve od brze hrane (Foody, KFC, Caribic pica, nezaobilazni McDonalds), preko ukusne kineske hrane koja zapravo ne pliva u soja sosu (Asia Food), pa do raznih ribljih specijaliteta koji se mogu probati u Fish&Bar. Na kraju možete da se častite i frozen yoghurt poslasticama iz YoMama, čisto da upotpunite iskustvo manje kaloričnom opcijom od grešnog sladoleda sa karamelom. Ako ste pak, dekadentno nastrojeni, Adore Chocolat je na raspolaganju, ovde ćete naći bombone od najfinije uvozne čokolade, a svaki od tih slatkih grehova je ručno spravljen.

Stan na dan Delta City - Delta City Adore

I da hoćemo, ne bismo mogli nabrojati šta sve tačno možete naći u TC Delta City, ali njegova blizina umnogome olakšava svaku vrstu kupovine i zabave koje i mogla da vas zainteresuje, što je samo po sebi značajna prednost smeštaja u Šestici.

Ono što bi isto tako moglo biti informacija od značaja je blizina kompleksa Airport City, prvog biznis parka u Srbiji. Ovo bi vam posebno mogli biti interesantno ukoliko je vaš dolazak u Beograd uslovljen upravo biznis povodom. Ako ste u šopingu za poslovnom zgradom inovativnog dizajna, postoji velika šansa da ćete je pronaći upravo u Airport City-ju. Čak iako samo tražite kancelarijski prostor, biznis park i te kako ima šta da ponudi u smislu praktičnosti i dizajna, pa ga treba imati u vidu.

stan-na-dan-delta-city-airport-city

Vrlo blizu je i Savski kej, koji može poslužiti kao šetalište, ali kao i vrlo aktuelno mesto za izlaske, barem u toku leta, kada su splavovi jedno od najatraktivnijih mesta za izlazak. Sa druge strane, u pravcu grada mogao bi vam biti zanimljiv buvljak koji se nalazi na par stanica od Belvila. Ako imate sklonosti ka antikvitetima i neobičnim predmetima, kao što su viseći ukrasi u obliku žaba sa krilima, ovo mesto će vam rpivući pažnju.l Istina, ovo nije high-end prostor, ali ćete u ponudi naći maltene sve što vam padne na pamet, od ratnih medalja, antikvarnih bodeža, pa do svih vrsta odeće, obuće i bele tehnike.

Stan na dan Delta City - Savski kej

Ako se odlučite da usmerite istraživanje na Novi Beograd, vrlo brzo ćete naići na kinesko carstvo u Srbiji, tj. manje-više čuveni blok 70. Ovde su se na niskospratnim zgradama nanizale prodavnice krcate robom iz Kine, pa je i ovo postao svojevrsni tržni centar, ali sa čudnijim mirisom. Kao što je već opštepoznato, čitav asortiman kineske robe je mahom jeftiniji zbog nedostatka skupog brenda da ga kategoriše, ali još češće je u pitanju manjkanje u kvalitetu. Ukoliko vam je potrebno nešto manje, tipa papuče ili nešto u tim rezonima, i ovde možete naći zadovoljavajuće proizvode. Međutim, nikako se ne upuštajte u kupovinu elektrike, posebno transformera struje, jer će vam samo vrlo brzo i efikasno oštetiti svaki uređaj koji na njega pokušate da priključite (govor iskustva).

Što se tiče samog Belvila, već smo pomenuli da se stvarno može naći sve što vam zatreba, od staza za trčanje do kafića u kojima se možete opustiti (preporuka je NY City bar), a ima i nekoliko galerija koje bi vam i te kako mogle zaokupiti pažnju svojim sadržajem (Galerija Vujadinović, Galerija Perunov).

Stan na dan Delta City - Galerije

Naravno, uvek je na vama da odlučite u kom ćete apartmanu odsesti tokom svoje posete Beogradu, ali Šestica je bez sumnje više nego solidan izbor, ne samo zbog svog modernog izgleda i udobnosti, već i zbog sjajne cene, a i zato što prilično uvereni da nećete moći da joj nađete manu.

Ako biste što pre da dođete u Beograd, kliknite ovde.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *