Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (09.11 – 15.11.)

Ako tražite stan na dan u Beogradu, Rentastan je pravo mesto za vas. Ako tražite gde da izađete tokom ostanka kod nas, i tu vam možemo pomoći predlozima za svačiji ukus. Nebitno da li dolazite poslom ili kao turista, ovde možete naći sve – od izložbi do folk koncerata, od džeza do najboljih klabing mesta. Dajemo vam izbor predloga šta raditi u Beogradu ove nedelje.

  • Izložba Back to basics Biljane Cincarević (09.11.)

 

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu-izlozbaPostoji mogućnost da vas ponedeljak umara sam po sebi, i da vam ne treba bučno mesto za izlazak gde biste morali da se gužvate sa još bezbroj ponedeljakoholičara. Zato vam za početak nedelje predlažemo neki laganiji izlazak, možda samo na kafu ili sastanak sa omiljenom serijom.

Možete takođe i prošetati se do O3one Art Space galerije, gde ćete imati prilike da ulepšate veče uživanjem u umetničkom izrazu Biljane Cincarević u sklopu izložbe Back to basics.

Umetnica naročit akcenat stavlja na važnost, jedinstvenost i lepotu žene u modernom svetu, kao i koliko brzo svi to zanemaruju. U skladu sa glavnom temom slika, ova izložba bi sigurno više odgovarala ženskom polu, ali svakako i muškom, jer nam je zajedno potreban podsetnik koliko je lako izgubiti sopstvenu svetlost u magli svakodnevice.

  Cinacervićeva je već poznata na međunarodnom nivou zahvaljujući svojoj konceptualnoj umetnosti koja se zasniva na modernom realizmu, izlagala je svoj rad na svetski priznatim sajmovima umetnosti, a slikama ona dovodi u pitanje monotoniju življenja, kritikuje religiju i osvetljuje ženu i njenu energiju na vrlo karakterističan način.

Ukoliko odsedate u našem apartmanu Pozorište, onda vam je galerija bukvalno na tri minuta hoda, i ne treba propustiti priliku da vidite nešto novo. Galerija radi do 20h.

  • Muzika devedesetih u TILT-u (10.11.)

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu-tilt-devedeseteTILT je baš utorkom često odredište Beograđana i svih koji prestonicu posećuju, jer se ovde svake nedelje organizuju „devedesete“, tj. veče hitova koji su bili popularni u poslednjoj deceniji prošlog veka. Svi poklonici ove muzike dolaze baš u ovaj klub zbog velikog prostora za igru, odličnog lightshow-a i generalno zanimljivog uređenja kluba, kakvo do skoro nismo imali prilike da iskusimo kod nas.

Na ovoj žurci videćete mnogo ljudi koji padaju u sevdah i skaču do iznemoglosti, jer dance muzika naše scene vrlo lako inspiriše ljude da spuste inhibicije i u potpunosti se opute. Ako ste odrastali uz Dr. Igija, Ivana Gavrilovića, Moby Dick, Beat Street i mnoge, mnoge druge, onda ne treba da propustite veče devedestih, to će vam istovremeno biti način da se izigrate i isplešete negativnu energiju i prisetite se tekstova i beat-ova. Očekujte da se zadržite do jutra, a da se ne biste mučili sa taksijem, ili ne daj Bože, noćnim prevozom, TILT je u blizini našeg apartmana na dan Car, tako da posle čitave noći igranja, možete samo da odšetate do svog smeštaja.

  • For the funk time – Jazz veče u KC Grad (11.11.)

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu (2)Džez večeri u kulturnom centru Grad već postaju kultne, tamo se okupljaju prestavnici alternativne kulture iz čitavog Beograda, i uvek možete naići na zanimljivu stavku u programu centra. Svake nedelje organizuje se bar jedno džez veče, da se utoli žeđ svima koji su žedni slobodnog duha i lepote koju džez nosi sa sobom.

Ove nedelje, tačnije u sredu od 21h, na pomalo improvizovanoj sceni Grada nastupiće Unkstatic Coalition, petočlani džez sastav od obrazovanih mladih muzičara u potrazi za sopstvenim zvukom. Oni su, iako prilično nov bend, već nastupali po festivalima kao što je Nisville, a takođe su putovali i širom stare Jugoslavije. Reakcije publike su svuda bile više nego pozitivne, a možda to ima veze i sa zvucima trombona koji se ne mogu tako često čuti, a koji čine muziku ovih momaka jedinstvenom. Takođe, društvo će im praviti i Andrew Ecklund, specijni gost iz Čikaga, koji će još više oplemeniti njihov zvuk svojom svirkom na trubi i gitari.

Ima mnogo toga što možete raditi u Beogradu uveče, ali odlazak u KC Grad je odlično rešenje za sve ljubitelje džeza ili one koji se tako osećaju, da ne spominjemo mogućnost upoznavanja novih ljudi. Centar je uglavnom krcat za vreme džez svirki, tako da ne bi trebalo da očekujete da ćete se udobno smestiti sa čašom vina, pre ćete đuskati u mestu među bradama i šarenim džemperima, ali to je sve deo zabave.

 

 

  • Veliki Baštin festival muzike (12-16.11.)

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu-bastin-festival-muzike

Kod nas na blogu već je bilo govora o Bašti, kafeu koji se nalazi na samoj obali Save, sa zanimljivim enterijerom, odličnim izborom muzike, finim vinima i jakim koktelima. Šta raditi ove nedelje u Beogradu? Ove nedelje za sve svoje goste, uprava Bašte priprema mali festival muzike, koji će trajati pet dana, i u kome će biti zastupljeni žanrovi od elektro svinga, preko Dizni muzike do fanka, jednom rečju, ako volite muziku, treba da se bar jednom nađete ovde.

Za svako veče je predviđen drugačiji program, a počinje se u četvrtak upravo elektro svingom, uz koji ćete moći i da zaplešete neke osnovne sving pokrete. Petak je rezervisan za Frenka Sinatru, čiji će stvaralaštvo oživeti Baštu zahvaljujući tribute bendu Kochetov quintet. A onda, da se malo promeni ritam, u subotu uveče vas očekuju Diznijevi hitovi u zanimljivoj intepreptaciji kvarteta Nemanje Nikolića. Sve u svemu, ove nedelju će u Bašti odjekivati jedinstven miks raznolikih glasova, instrumenata i muzičkih stilova. Balkan i Palas su odlični apartmani ma gde da želite da stignete, a ako vam se prohte da se prošetate do Bašte na jedno od muzičkih večeri, onda će vam biti stvarno lako da od ovih stignete do svog odredišta.

Beograd je odavno prestonica kulture, kao i muzički centar Srbije, stoga imate široku lepezu događaja odakle možete da birate, a ove nedelje, Bašta je odličan izbor.

 

  • Srpsko-albanski Romeo i Julija u Narodnom pozorištu (13.11.)

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu-srpsko-albanska-predstavaNa petak 13, srpsko-albanska predstava Romeo i Julija, po motivima istoimene Šekspirove drame, odigraće se na daskama Velike scene Narodnog pozorišta. Glumac i reditelj predstave, Miki Manojlović, već je iskazao svoju veliku posvećenost predstavi koja će biti istovremeno odigrana na srpskom i albanskom jeziku.

Čitava predstava može se shvatiti kao alegorija situacije između dve zemlje koje su zastupljene u pozorišnom komadu, ali ovo je pre svega u žiži umetnički izraz glumaca sa različitih teritorija, koji su se našli da stvore umetničko delo. Dobro poznata radnja premeštena je u savremeno doba, teme usijanja su ljubav, tragedija i nerazumevanje, ali i ponos, ćutanje i nespremnost na oproštaj.

Predstava je već pokupila mnogo aplauza prethodne godine, a sada se vraća da ponovi uspeh. Komad je ponovo na repertoaru od petka, ali će se redovno igrati i u narednim nedeljama, tako da svi koji u skorije vreme dolaze u Rentastan apartmane u Beogradu, imaju priliku da pogledaju ovu predstavu koja svojim postojanjem nastoji da ujedini i umiri razlike, kao što umetnost i najbolje radi. U samom centru grada postoji mnogo apartmana gde možete odsesti i osećati se kao kod kuće, a mi ćemo vam predložiti Kolarac, jer vam je iz Kolarčeve ulice svaki deo grada na dohvat ruke, a samo Narodno pozorište na jedva više od sto koraka.

  • Imam bradu najlepšu u gradu (15.11.)

rentastan-sta-raditi-ove-nedelje-u-beogradu-imam-bradu-najlepsu-u-gradu

Svi koji pročitaju ime ovog događaja, prvo će se nasmejati, a onda se zapitati da li ovo zapravo postoji ili se neko šali. Takmičenje za bradu najlepšu u gradu zaista postoji, i ove godine se premijerno događa u Beogradu, koji je, čini se postao nepresušan izbor svakojakih vrsta Bradoja.

Nedeljnog dana sredinom novembra, u prestonici Srbije, održaće se ovaj događaj koji će mnoge muškarce nadahnuti da neguju svoje brade do savršenstva, a ženski pol će odlučivati o sudbini kosmatih stvorenja koja će hoditi Mikser Hausom od nedeljnog podneva.

Ova jednodnevna manifestacija omogućiće svim muškarcima da saznaju više o tome kako da pravilno i kvalitetno neguju svoju facijalnu frizuru, tu će biti i izložba proizvoda za negu (koju žene i devojke mogu iskoristiti kao inspiraciju za kupovinu poklona), kao i izbori za naj bradu u nekoliko kategorija (uključujući i izbor za najluđe brkove, najbolju jareću bradu i najdužu bradu).

Ovaj event će biti zanimljiv i ženama jednako koliko i muškarcima, jer će biti u žiriju za biranje najlepšeg bradonje u ponuđenom izboru, tako da bukvalno govorimo o izboru za Mister Bradoja 2015/2016. Ukoliko imate čime da se pohvalite što se tiče svoje bradate ličnosti, onda se svakako možete prijaviti da učestvujete u konkursu, a možete i samo doći u Mikser i uživati u pogledu, jer će i te kako imati šta da se vidi, odmeri i trimuje.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *