Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (04.01-10.01.)

Eto, stiže i ta nova 2016, a par dana kasnije, i sneg je dokaskao za njom, i dok je za neke zimska idila napolju, drugi su otpočeli tihe molitve boginji proleća, mada bez preterane nade u smanjenje minusa napolju. Ako ste u Beogradu ove nedelje, dobrodošli u zaleđeni beli grad gde ćete sresti bića izrođena iz slojeva različitih tkanina, kojima samo oči sliče ljudskim. Ne plašite se Beograđana, neće vam nauditi, štaviše, kada uđu u toplije prostore i oljušte nekoliko slojeva, i dalje su prijateljski nastrojeni i spremni za dobro kuvano vino. Ako vam se izlazi ove nedelje, uprkos elementima, evo nekoliko predloga šta raditi u Beogradu ove nedelje.

UMETNIŠTVO

 

Izložba grafika Salvadora Dalija (05.01.)

Šta raditi u Beogradu - Izložba Dalijevih grafika

Ako odsedate u nekom od naših apartmana u centru Beograda, kao što su Pozorište, Kolarac ili Trg, onda vam neće biti preveliko smrzavanje da se odšetate ili probijete kroz nalete vetra do Kuće legata u Knez Mihailovoj 46, gde su odskora izložene grafike jednog od najvoljenijih i najprihvaćenijih umetnika dvadesetog veka, Salvadora Dalija. Mada neće biti izložene njegovi najveći slikarski uspesi koji se čuvaju u najvećim svetskim muzejima, svi koji su u Beogradu imaće prilike da osmotre Dalijevu ekspresiju u gafici, koja će bez sumnje i te kako ostaviti utisak na posmatrače. Ako vam nije dovoljan nadrealizam Beograda u zimskom periodu, svratite ovde, ulaznice u su 200 dinara, a radno vreme je od utorka do nedelje 10-20h.

Postnovogodišnji filmski mamurluk u Kinoteci (03.01-18.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Kinoteka 

Pošto bi nam svima dobro došao oporavak od repriza i repriza Nove godine dok se pripremamo za božićne i srpskonovogodišnje praznike, Kinoteka je rešila da nam izađe u susret. U sledeće dve nedelje svakog dana, osim na Badnji dan i Božić, u prostorijama Kinoteke davaće se projekcije poznatih i manje poznatih filmova u Uzun Mirkovoj 1. Biće dve projekcije svakog filma koji se bude prikazavao, prva u 20.30h prve večeri, i repriza sledećeg dana u 18h. Da vam olakšamo pretragu po internetu, evo i detaljnog repertoara.

MUZIKALIJE ZA NOĆNE PTICE

 

Ova nedelja uglavnom će biti rezervisana za vreme sa porodicom u kući usled božićih praznika i običaja, koji podrazumevaju lomljenje česnice, blago prejedanje i lenčarenje po ceo dan. Ipak, ako ste kod nas poslom ili pak turistički, ima se šta raditi u Beogradu ove nedelje, samo sadržaj nije toliko raznolik, jer svi imaju pametnija posla.

Tropico band u Kasini (05.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Tropico u Kasini

Ako vam nikada nije dosta blago razuzdane atmosfere i srpske folk scene, onda ćete u Kasini naći svoje mesto. Ovu sredu će začiniti Tropico band, taman pred Badnje veče. S obzirom da je ovo još jedan događaj u samom centru, prekoputa Trga Terazije, neće vam ni biti problem da ga nađete, čak iako budete na štiklama (mada ne preporučujemo, poledica u Beogradu je nemilosrdna). Odlazak u Kasinu je posebno pogodan ako ste u apartmanima Balkanu ili Beogradu, jer neće stići ni da izgubite osećaj u prstima, a već ste stigli do cilja.

Dado fest u KC Gradu (08.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje

Iako KC Grad neće preterano mnogo raditi tokom januara, ipak otvaraju svoja vrata za najveće fanove Dada Topića, koji će nastupati na njihovoj sceni kao deo, ni manje ni više, nego četiri benda (Ramomci, ŽeneKese, Moussaka i Nežni Dalibor). Ovom prilikom, Topić će sa svojim raznim ansamblima provesti više od tri sata na sceni, tako da je za sve ljubitelje njegove muzike ovo prava poslastica i jedinstvena prilika da prisustvuju ovakvom koncertu.

Pleiadians & Ethnica u Centru Urbane Kulture (09.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - CUK

Odmah posle Božića na psihodeliju – seems legit. Ethnica sa Ibice sastoji se iz dua iz Milana – Maksa Lafrankonija i Mauricija Begotija, a u spoju sa srpskim DJ-evima, ova postavka preti ozbiljno probijanje zvučnog zida i inhibicija. Ethnica je već nastupala širom Evrope, i malo je reći da se dopala svojim slušaocima. Ako vam treba izgovor da malo rastresete višak kalorija koji su se neminovno nakupili preko praznika, ne treba vam bolji izgovor da odete na ovu žurku. Cena karata u pretprodaji je 800 dinara.

Ekstra: Mrnjau izložba mačaka u Domu omladine (09-10.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje- mrjau izložba

Da li ste znali da postoji Svetski savez mačaka? Nismo ni mi, ali očigledno organizuju svetsku izložbu mačaka u Domu omladine krajem sledeće nedelje, gde će svi zainteresovani imati prilike da vidite mace šampione iz celog sveta, ali i da proslave mačje božanstvo koje je potpuno obuzelo internet. Šta raditi u Beogradu ove nedelje? Biće tu i face painting-a za najmlađe, razne radionice na kojima se mnogo toga može saznati o uzgajivanju mačaka. Takođe, tu će biti i mace za udomljavanje, tako da, ako ste u potrazi za ljubimcem koji će vas smatrati za podanika, onda možete doći na ovaj štand. Yeah, we’re just gonna leave this here now.

P.S.

Izbor izlazaka je škrtiji nego obično ne zbog lenjosti autora, već zbog januara u Beogradu. Maltene smo zatvoreni polovinu meseca, tako da, i ovo je dobro. Uživajte!

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *