Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (23.11 – 29.11.)

Kako se novembar bliži kraju, tako nam hladnije vreme i sneg sve agresivnije dišu za vratom (obavezno nosite šal), a sve je bliže i pitanje od kog svi pomalo strepimo – E, gde ćeš za Novu? Pošto organizaciju i odgovor na gorenavedeno pitanje možemo da smišljamo i u hodu, mi vam donosimo odgovore na pitanje šta raditi u Beogradu ove nedelje i kako kvalitetno provesti vreme. Evo ovonedeljnih predloga koji će vam pomoći da bolje upoznate sprski i beogradski duh dok ste dobrodošli gosti u našim apartmanima.

  • Tamburaši u Tri šešira (23.11.)

Sta raditi u Beogradu Tri sesiraBeograđani su često skloni „boemskom životu“, a četvrt u našem gradu koja to definitivno najviše podržava svakako je Skadarlija. Osim toga što je sada već jedno od poznatih turističkih atrakcija u glavnom gradu, ovo mesto i dalje ima šmek nekih drugih vremena, kada su tamošnjom kaldrmom šetali najpoznatiji srpski pesnici i pisci.

Tri šešira jedna je od najpoznatijih, kao i najstarijih kafana u Beogradu, otvorena pre 150 godina, od kada služi kao drugi dom za mnoga zvučna umetnička imena – od Đure Jakšića, koji je živeo upravo na Skadarskoj ulici, preko Branislava Nušića do Džordža Buša.

 Ovde možete probati kvalitetnu nacionalnu kuhinju, ali glavni razlog naše preporuke je živa muzika tamburaša koja prati svaki zalogaj. Tri šešira je dobro mesto da započnete nedelju u boemskom raspoloženju. Ne samo to, već ćete imati prilike da iz prve ruke osetite kako izgleda u potpunosti se opustiti i uživati, bez obzira što je ponedeljak uveče i čitava radna nedelja je pred vama. Takođe, iz Tri šešira se kroz nekoliko minuta hoda možete prošetati do naših i vaših apartmana kao što su Luks ili Pozorište, i tu, u samom centru Beograda, u miru se odmoriti u miru i pripremiti za novi dan.

  • Džez u KC Grad i Dženan Lončarević u Kasini (25.11.)

Sta raditi u Beogradu Dzenan LoncarevicPošto će u sredu biti dva interesantna događaja za potpuno različitu publiku, rešili smo da ih spojimo u naslovu, a i zašto da ne, oba događaja počinju na dž, ali samo jedan jeste za dž, pa ćemo od njega i krenuti.

Kasina održava svoju tradiciju dovođenja poznatih imena u svoj prostor, pa tako ni ova  sreda neće biti izuzetak. Verujemo čak da će biti posebna pomama pošto gostuje Dženan Lončarević, koji je u prethodnoj deceniji pokorio ono što je ostalo od srpske folk scene. Njegova popularnost ne uminjuje već neko vreme, i stoji činjenica da čak i muzičari koji se ne bave folkom hvale njegov glas i aranžmane. Lončarevićeve pesme će naterati sve oko vas da pevaju u glas (osim ako i sami niste ljubitelj, u tom slučaju samo napred, pevajte i vi), a posvedočeno je i da je atmosfera na njegovim nastupima uvek na izuzetno visokom nivou.

Ako vam je neko skoro slomio srce ili možda samo nogu, možete doći u Kasinu da olakšate sebi bol, samo ne zaboravite da rezervišete mesto inače ćete biti primorani da stojite čitavo veče, bilo da vam srce ili udovi nisu celi. Jedna od najboljih stvari što se tiče Kasine jeste da je u samom centru grada, i da je ne možete promašiti, a tu su odmah i Balkan i Trg, apartmani koji će vam pružiti tišinu posle celonoćnog udaranja basova u grudima.

Sta raditi u Beogradu KC GradS druge strane, ako se pitate šta raditi u Beogradu, a pritom ste malo alternativniji i preferirate zvuke džeza u ušima, onda se svakako može zaputiti KC Grad da uživate u večeri ispunjenoj zvucima stvaralštva Lesa Mekana, Džina Harisa i Džuniora Mensa. KC Grad, stacioniran u Savamali, trenutno najpopularnijem kraju za izlaske i kulturna dešavanja, svake nedelje pruža priliku svojim gostima da okuse nešto novo i nesvakidašnje, a džeza im svakako ne manjka. Uz pratnju klavira, basa i bubnjeva moći ćete da se prebacite u Nju Orleans, prestonicu džeza, gde je sve dozvoljeno. Cena ulaznice je 100 dinara.

  • Državni posao u Dvorani Doma sindikata (26.11.)

Sta raditi u Beogradu Drzavni posaoAko ste u Srbiji turistički, i nemate toliko dodira sa našom savremenom kulturom (koja se takva kakva je, preoblikuje svakih par meseci), onda verovatno niste upoznati sa kultom „Državnog posla“ koji je već neko vreme zastupljen kod nas. Ova satirična emisija koja već dobre tri godine kupuje pažnju Srba svojim oštrim humorom i jedinstvenom perspektivom na situaciju u zemlji dobila je širi obzor ove godine, stoga se seli na pozorišne daske.

Dogodovštine i priče tri glavna lika – Pejića, Boškića i Torbice dobiće još više zamaha i smeha pred živom publikom, koja očigledno željno iščekuje ovu predstavu od prve najave. Ovo je odlična prilika da iz prve ruke iskusite srpski humor u punom sjaju, a bogami i da se slatko ismejete pojavama glumaca na sceni pošto obećavaju da će svaki aspekt predstave biti zaista urnebesan, uključujući i njihove kostime (moguće svedočenje scena koje će vam se urezati u pamćenje zasvagda, ne preporučujemo da vodite decu ovde).

Predstava počinje u 20h u četvrtak, a vama preostaje da samo kupite kartu, i rezervišete neki lep apartman u okolini, a mi ćemo vam šapnuti par predloga – Beograd i Kolarac, na primer.

  • Marko Nastić u klubu Tube (27.11.)

rentastan-sta-raditi-u-beogradu (6)Kao i svuda u svetu, petak je definitivno najbolji i najkatarzičniji dan za izlazak, jer se radujete vikendom pred sobom, a mogućnosti gde možete da izađete su maltene bezbrojne. Mi verujemo da je petak rezervisan za skakanje i njihanje uz muziku, zato kao odgovor na pitanje šta raditi u Beogradu za vikend preporučujemo klub Tube u kome će cele noći nastupati odavno poznati Marko Nastić.

Ovaj DJ započeo je svoj rad još u prošlom veku i od tada imao je prilike da nastupa sa velikim imenima svetske DJ scene, i najpoznatiji je sprski DJ van naših granica. Redovno ima nastupe po Evropi, a i drugim kontinentima, a ovog petka će svojim tehno bitom pomerati zidove Tube-a. Ukoliko ste poklonik tehno zvuka, onda ste verovatno vć obavešteni o večeri koja se sprema u Dobračinoj, i znate da će biti zaista jedinstveno iskustvo. Ako biste samo da izađete negde i dobro se provedete, sa Tubom opet nećete pogrešiti. Cena ulaznica je 400 dinara.

  • Parni valjak u Hali sportova (28.11.)

Sta raditi u Beogradu Parni valjakParni valjak je jedna od Ex-Yu grupa koja je harala Jugoslavijom osamdesetih godina prošlog veka, i ove godine oni slave četrdesetogodišnjicu svog prvog koncerta u karijeri i pozivaju sve svoje fanove da im se pridruže u slavlju.

Ako ste odrastali uz hitove kao što su „Sve još miriše na nju“, „Jesen u meni“ i mnoge druge, u subotu imate sjajnu priliku da ih čujete uživo. Na koncertu će biti promovisan i album „Dva lica ljubavi“,  mada čisto sumnjamo da će to njihove fanove interesovati koliko i već evergreen hitovi. Ono što je zanimljivo jeste da su zapravo organizovana dva koncerta, prvi koncert „bez struje“ će biti održan u Sava centru 27.novembra, dok će se struja vratiti u Halu sportova u subotu, i omogućiti potpuni ugođaj i originalno izvođenje omiljenih pesama (dobija se popust ukoliko kupite ulaznice za oba koncerta).

Ulaznice se kreću od 2000 dinara pa do 3100 za VIP deo.

  • Nedelja u Witch baru (29.11.)

Sta raditi u Beogradu Witch barZa kraj smo želeli da vam preporučimo neku laganiju verziju izlaska u nedelju uveče, jer ipak treba ustati za sledeću radnu nedelju. U Veštičijem baru nedeljom su kokteli na promociji, i možete ih dobiti i raznim izdanjima.

Za razliku od većine koktel barova, Witch bar ima u svojoj ponudi ne samo koktele koje su isključivo njihovi miksolozi osmislili, već sve što vam padne za oko, možete poručiti ili u čaši, ili u bokalu od 1l ili čak 3l, ako ste u većem društvu ili pak prilično ambiciozni što se tiče svojih alkoholnih apetita. Možete uživati u pogledu na Kalemegdan, ili prošetati do Saborne crkve, koja čini značajan deo beogradske panorame. Sve u svemu, Witch bar je omiljeno mesto mnogih Beograđanki, kako zbog naziva, tako i zbog ukusnih litarskih koktela kojma je zaista teško odoleti.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *