Šta raditi ove nedelje u Beogradu? (02.11 – 08.11.)

Čini se da će prva nedelja novembra biti u znaku izobilja koncerata koji će se održavati u našoj prestonici, a ako se pitate šta raditi ove nedelje u Beogradu, iz Rentastana vam donosimo odabir nekoliko koji bi vam se mogli svideti, zajedno sa smeštajem koji je pogodan za lokaciju koncerta.

 

  • Tango milonga u Mikseru (02.11.)


tangoIako je mnogima mučno kada pomisle na ponedeljak, a još mučnije kada zapravo stupe iz svog apartmana u ponedeljak ujutru, tango muzika dok radite može da vam malo začini i ulepša dan. Ali, ako ste zaljubljeni u tango, ili možda one koji ga plešu, onda imate priliku da već večeras iskustite uživo magiju ovog plesa.

Sad, stoji činjenica da je tango prilično nezgodan za ples, da treba imati mnogo samopouzdanja i okretnosti, kao i strasti i umeća, i partnera koji spoznaje i dobro tumači svaki pokret onog drugog. Ipak, ne dopustite da vas sve ovo uplaši, jer ko želi nađe način, ko neće, nađe izgovor.  Večerašnja milonga može da vam bude nešto novo što ste uradili danas, i ma kako zastrašujuće da zvuči, i te kako je korisno za vaš duh i telo da malo osetite adrenalin izlazeći na podijum. Ako ste u našoj Veroni ili pak Beogradu, onda ste zaista na svega nekoliko plesnih koraka od Miksera. Već svi znamo da su najbolje priče one koje počinju sa osećajem blage osramoćenosti i pometenosti, a zatim se sve pretvori u odličnu zabavu, tako da nema potrebe da se nećkate.

Stoga, ako imate potrebu da večeras otresete teret početka radne nedelje sa ramena i kukova, od 21h se zaputite u Mikser Haus da uz tango prestanete da se tangirate oko obaveza koje su pred vama.

  • Aca Lukas u Kombank Areni (03.11.)

rentastan-aca-lukas-u-areniJedan od događaja o kome će se svakako najviše pričati ove nedelje u Beogradu je „najveća žurka na Balkanu“, kako mediji već godinama zovu koncerte Ace Lukasa. Ako ste sa prostora bivše Jugoslavije, onda vam svakako ne treba dodatno upoznavanje sa stvaralaštvom gorenavedenog pevača, kao ni sevdaha koji dolazi sa njegovim pesmama.

Lukas je pre par godina nastupao na Marakani i bez problema je napunio, a zatim napravio tradiciju od koncerata koje priređuje vernoj publici na svoj rođendan. Stihove njegovih pesama čini se znaju gotovo svi stanovnici Srbije, a i mnogi kojima je žanr folk muzike blizak. Činjenica stoji da se svi koji su bar jedared prisustvovali Lukasovim nastupima sa Folk House bendom ozarenog osmeha i setnog pogleda pričaju kako ih je glas izdao kad su izašli iz Arene, ali je skroz vredelo. Sve u svemu, komentari i utisci su više nego pozitivni, a „srpski otac“ i ove godine obećava standardno nezaboravno veče ispunjeno hitovima i svi su pozvani da zajedno proslave pevačev rođendan. Početna cena ulaznica je 1500 dinara, u fan pitu se možete naći za 2.200 dinara, a pred Arenom budite bar nekih pola sata ranije, mada će koncert verovatno kasniti.

Ukoliko ste u Beogradu ovijeh dana, ili dolazite kod nas isključivo zbog ovog koncerta, preporučujemo apartmane do kojih bukvalno možete doskočiti od Arene – Arenu, Galu i Atos. Na ovaj način, ne samo da ćete proći povoljno, nego ćete imati sav komfor i toplinu doma na nekoliko desetina metara od rođendanske žurke Ace Lukasa, a ako to nije ekskluzivno, onda ne znamo šta jeste.

  • Nataša Bekvalac u Kasini (04.11.)

Kada se probudite u sredu ujutru, promukli, ali hiperaktivni od Lukasovog koncerta, a i dalje imate želju da nastavite partijanje sa poznatim imenima srpske muzičke scene, Kasina će vam sigurno biti sledeće odredište. Ovde se poštuje još jedna tradicija da svake srede nastupa malenkost zvučnog imena i repertoara, a ove nedelje to je Nataša Bekvalac.

Nećemo se zanimati njenom pristunošću po tabloidima i aferama, već isključivo njenom muzičkom pojavom, koja je i dalje prilično primamljiva i uhu i oku. S obzirom na činjenicu da je Kasina maltene uvek dupke puna, sve su šanse da će tako biti i ove srede uveče, pogotovo zato što je ulaz besplatan, za razliku od prethodnog koncerta. Biće tu mnogo već okamenjenih hitova uz koje smo odrastali (ili gajili decu), a može se očekivati i veliki broj ljudi u potrazi za  jakim pićem i dobrim provodom. Ako ste imali naporan radni dan ili ste se zadržavali po iscrpljujućim poslovnim sastancima, onda bi vam Kasina mogla biti jedan od izbora gde možete izaći da pustite mozak na otavu i uživate u poznatim pesmama i prijatnom pogledu na devojke u blagom delirijumu od pesama koje su „kao za njih pisane“.

Ako tek u sredu treba da stignete u Beograd, imate želju da vidite Natašu Bekvalac, a da pritom ne lutate daleko od stana, onda vam za smeštaj savetujemo Balkan ili Pariz, u samom srcu grada, u blizini Terazija.

  • Elektro u klubu Dot (05.11.)

 

rentastan-elektro-u-dotu

Ukoliko niste preterano zainteresovani za domaću folk scenu, a svejedno biste želeli da izađete na dobru žurku tokom svog ostanka u Beogradu, onda vam klub Dot pruža odličnu alternativu u četvrtak uveče. Posle 22h imaćete prilike da u ulici Francuskoj 6 uplovite u talase kvalitetne elektro muzike koja će odzvanjati Dotom.

U klubu će se tokom čitave noći puštati razne varijacije na temu inovacija u svetu elektro i tehno muzike, a oni koji tamo dočekaju jutro uživaće u najgromoglasnijem tehno stilu. Odziv na Dotove tehno žurke vazda je odličan, a ovde se možete upoznati sa alternativnim svetom koji Beograd ima da ponudi, ili barem jednim njegovim delom.

 Kada u četvrtak uveče osetite da ste puni energije (bilo da je pozitivna ili negativna), uputite se ka Dotu, da se uz mnogo skakanja, psihodelije koju vam donose Dimke i BaneK, i dobrog društva oslobodite suvišnog stresa, a možda i pokoje kalorije. A kada poželite da se vratite kući, tu su naši apartmani Trg, Pozorište i Palas da vas ušuškaju iza svojih zidova.

 

 

  • Mostar Sevdah Reunion u Mikser Hausu (07.11.)

 

rentastan-mostar-sevdah-reunionZa prvi dan vikenda svi u prestonici će moći da uživaju u koncertu grupe Mostar Sevah Reunion, koja će nastupati u Mikser Hausu kao deo festivala „Mostarske kiše u Savamali“.  Repertoar ovog sedmočlanog sastava se gotovo isključio sastoji iz savremenih prerada sevdalinki, narodne i romske muzike, svega onoga od čega balkanski čovek, je l’ te, pada u sevdah (odatle i naziv benda, naravno).

Na festivalu će biti prilike da se čuje i Zoster, kao i da se poseti izložba i debate vezane za kulturu grada Mostara, a za gurmane biće i neki kulinarski specijaliteti za probu (festival traje od 6-8.novembra). Ipak, kruna festivala će biti upravo muzika Mostar Sevdah Reuniona, koji će svojom svirkom dirnuti u setu sve prisutne. S obzirom na činjenicu da je grupa u februaru ove godine održala izuzetno posećen koncert, za koji su karte bile rasprodane, ova subota je odlična prilika da ih oslušnete uživo, ako vas ovakva vrsta muzike pogađa. Cena ulaznica je 1200 dinara, a za VIP galeriju 1500 dinara.

 

  • Brit Floyd u Sava Centru (07.11.)

rentastan-brit-floydJoš jedan koncert u Beogradu će se održati u subotu uveče, samo što je ovaj put u pitanju muzička grupa svetskog glasa. Ukoliko ste zaljubljenik u rok muziku i njene začetnike Pink Floyd, onda sigurno treba da se zaputite na njihov najprihvaćeniji tribute bend koji u okviru svetske turneje „Time & Space“ posećuje i Sava Centar ovog vikenda.

Jedno od glavnih obeležja Brit Floyd nastupa sigurno su neverovatni svetlosni efekti (koji su na ovoj turneji još spektakularniji, prema rečima izvođača), kao i ogromne scenografije, na kojima se oživljavaju najveći hitovi kultnog benda kao što su „Wish you were here“, „Dark side of the moon“, „The Wall“, „Time“ i još mnoge druge. Ove godine se proslavlja i pedesetogodišnjica osnivanja Pink Floyda, što je dodatna motivacija za izvođače da prirede prvorazredni spektakl za svoju publiku.

Brit Floyd je bio u Srbiji 2012.godine, kada su sa bine otišli oduševljeni rekacijama fanova koji su ih dočekali, stoga je i prirodno da se Srbija i ove godine nađe na listi gradova koju će posetiti.Toplo preporučujemo ovaj koncert na kome ćete prisustvovati oživljavanju hitova jedne od velikih muzičkih rok grupa, i to reanimaciji takvoj, da će vas „ispeglanost“ zvuka i igre svetlosti hipnotisati. Cene ulaznica su od 2500 do 3900 dinara.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *