Privatni smeštaj u Centru Beograda II – apartman na Terazijama

Pored već ranije opisanog apatrmana KOLARAC, RENTASTAN je u aprilu dobio još jedno pojačanje koje podjednako dobro oslikava trendove tražnje privatnog smještaja  u Beogradu. Apartman TRG je samo još jedan u nizu odličnih primera koliko je centar Beograda opusteo i koliko bi dobar deo škola lociranih tamo bilo pametno pretvoriti u nešto svrsishodnije – npr. parking. Osim toga, ovaj najnoviji član u porodici RENTASTANa je istovremeno i izvanredan privatni smeštaj u centru Beograda za sve one kojima je stalo da budu na lokaciji koja je referentna tačka za udaljenost.pogled-trg-apartman-beograd-belgrade-apartments

U jednoj od retkih zgrada koje su izdržale turbulentna vremena proteklog veka na ovim prostorima, ovaj privatni smeštaj u centru Beograda, sa svojih 40 kvadrata, prilično je zgodno mesto za boravak  za čak četiri odrasle osobe. Konfiguracija stana je takva da bi najviše pogodovao smještaju dva (po mogućnosti, zaljubljena) para mladih ljudi ili četvroročlane porodice.  Aranžman spavanja diktira da su osobe koje borave u njemu ili jako bliske ili poptuno lišene predrasuda po pitanju deljenja kreveta – naime, čine ga dva dupla ležaja od kojih je jedan bračni krevet u spavaćoj sobi, a drugi popularni “mojca” dvosed na rasklapanje u dnevnoj sobi. Osim toga, fizička odvojenost kupatila i toaleta, olakšava pritisak koji bi mogao da nastane u jutanjim časovima za obavljanje lične higijene.

spavaca-soba-trg-apartman-beograd-belgrade-apartments

Sama dnevna soba ima interesantno rešenje prostora – u njenom sklopu se nalazi veoma dobro opremljena čajna kuhinja (sa mikrotalasnom pećnicom, indukcionim šporetom i električnim čajnikom) i prilično koristan prostor za obedovanje u vidu šanka (američki breakfast bar) sa dve stolice. Lep dizajnerski momenat predstavlja viseći kuhinjski element sa ukrasnim staklom koji je simetrično postavljen u odnosu na dve strane šanka u kome se nalaze aksesoari za doručak. U spavaćoj sobi je garderober koji sigurno bez problema može udomiti stvari četvoro posletilaca. Ukratko, sve ono što se danas i očekuje od usluge privatnog smeštaja u centru Beograda.

 dnevna-kuhinja-trg-apartman-beograd-belgrade-apartments

Međutim ono što svakako nije standardno je lokacija. Kada se kaže privatni smještaj u centru Beograda, retko ko od domorodaca pomisli na potez između Trga Terazije I Trga Nikole Pašića- on jednostavno deluje previše centralno odnosno rezervisan za neku instituciju pre nego li privatni smeštaj. Pomisao na apartman na Terazijama sa sobom vuče konotaciju buržoazije, predratne aristokratije i nešto češće u proteklih par decenija skorojevića. Naravno, termin apartmani na Terazijama sa sobom vuče i prizvuk luksuza, što apartmn Trg nije, ali nije ni u blizini granice onog drugog ekstrema. Ovaj apartman na Terazijama se ne pretvara da je išta više nego dobar smeštaj po više nego dobroj ceni na apsolutno superiornoj lokaciji.

One Comment

  1. Mimi Jevic
    August 2, 2015
    Reply

    Dobar dan, planiram da provedem nekoloko Dana u Beogradu, Poceto,od sutra pa do cetvrtka. Dali je vas smestaj dostupan i koja mu je cena.pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *