Iznajmljivanje stana na dan Beograd – Kapetančić sa donjeg Dorćola

Godina u kojoj smo se bliži kraju i dok većina razvijenog sveta već uveliko uživa u odmoru i prazničnoj euforiji, Beograd čeka 31. decembar da bi uhvatio korak (i potom ga bogato nadoknadio tokom čitavog januara). Osim ispraznih novogodišnjih obećanja koja na individualnom nivou dajemo sebi i koja ćemo verovatno prekršiti već drugog januara, ovaj period godine predstavlja odličnu priliku da se sumiraju utisci iz prethodne i razmisli o periodu koji je pred nama. Iznajmljivanje stanova na dan u Beogradu je branša kapriciozna poput menopauze. Umesto beskonačnih naglabanja koja mogu, a ne moraju da se ostvare teško da postoji optimističniji i svrsishodniji način od predstavljanja novog dragog kamenčića skromne dijademe RENTASTANa.

Oficirčić iz Kapetan Mišine je klasičan predstavnik Rentastanovih estetskih preferenci. U našoj agenciji oduvek je bila očigledna sklonost ka malim, kompaktnim i urednim studio-jednosobnim apartmanima, a KAPETAN u svakom smislu nastavlja ovaj trend. Površno posmatrano u pitanju je dopadljiv i fino organizovan stančić sa tri odvojene prostorije i terasom u kome može da se smesti četiri osobe. Međutim kao i kod ostalih stanova iz Rentastanove ponude i ovde možemo govoriti o malim detaljima koji ga čine pristupačnim, a više nego samo korektnim smeštajem.

Kapetan Mišina ulica u proloeće 2014 (Strit Vju)
Kapetan Mišina ulica u proloeće 2014 (Strit Vju)

Činjenica da se nalazite u potpuno novoj zgradi u jednom od najstarijih delova grada (koji, gle čuda,  čuva i najstariju stambenu zgradu u Beogradu) dovoljan je sam po sebi da opravda njegovu cenu. Ušuškan u tišinu jednosmernih ulica na ravnijem delu Dorćola, komšiluk gaji neka od lepših kuturno istorijskih znamenja grada prepletenih alejama drveća i duhom negdašnjeg gospodskijeg Beograda, ali i mnoštvo stvari koje bi se mogle smatrati isključivim plusevima za potrebe kratkoročnog apartmanskog smeštaja. Naime u samoj ulici se nalazi 24 časa otvoren supermarket, a na njenim krajevima su i neki od boljih establišmenta lokalne brze hrane. Frizerski i kozmetički saloni, menjačnice, banke i mnoštvo drugih usluga možete naći na svakom koraku.

KAPETAN, pomalo paradoksalno, Vam u svemu tome pruža nežan dodir savremenih dobrobiti civilizacije. Na petom spratu lepo održavane zgrade sa liftom krije se tih trideset i pet kvadrata prostora koji su neravnomerno ali nadasve praktično raspoređeni.

 

Najveći deo prostora zauszima dnevna soba koja sama po sebi predstavlja studio otvorenog koncepta i koja bi komotno mogla biti garsonjera za sebe. Tu je klasičan kauč na rasklapanje, kafeni stočić i zanimljivo rešene otvrone police duž zidova koje imaju funkciju ali su prvenstveno ukrasnog karaktera. Flet skrin televizor pristojne dijagonale, okačen je na adekvatnoj visini na traci napravljenoj od ukrasne opeke. Tu su i dva cilidrična stočića od drveta i nekoliko simpatičnih ukrasnih detalja (kockice za olovke i minijaturna jkomodica za nakit i sitnež. Sa jednom zidnom i jednom stonom lampom postiže se prijatna, intimna i ušuškana atmosfera.

Jedno od obeležja ovog apartmana je svakako njegova čajna kuhinja. Funkcionalno je odvojena je od dnevne sobe starinskim drvenim šankom obloženog ukrasnim pločicama na kome je sa spoljne strane ugrađen i mali ormar. Grejna površina i prostor za pranje sudova su uglavljeni u u tako mali prostor da biste mogli pomisliti da je u pitanju ikebana. ispod nje se nalazi frižider a iznad videći elemnt sa aspiratorom. Sam šank je okružen sa dve imitacije starinskih barskih stolica od kovanog gvožđa i drveta.

Kupatilo je takođe malecko ali u dosta modernijem i posve korektnom stilu. kontrast ultramarin-teget i bele daje osećaj svežine a tu je i tuš kabina sa malom policom za toletu. Ništa što bi se specijalno izdvajalo u odnosu na ponudu ali sasvim korektno i funkcionalno. Spavaća soba je možda i najogoljenija. Jenostavni svetlo smeđi nameštaj koji pomalo podseća na dečija odmarališta iz socijalističke ere ipak služi svrsi , a bračni ležaj je posve komforan za jednu ili dve osobe. Prozor u njoj je okrenut ka dvorišnoj strani zgrade, međutim, imajući u vidu nisku gustinu saobraćaja u komšilku uopšte, apartman se može pohvaliti tišinom sa obe strane.

Terasa sa pogledom ka Dunavu
Terasa sa pogledom ka Dunavu

Za kraj tu je i mala dopadljiva terasa, s akoje puca pogled preko krovova Dorćola daleko do Dunava. Na njoj se nalazi jednostavan set za sedenje sa stočićem i predstavlja idealno mesto za jutarnju kafu.

Sve ovo nipošto ne bismo mogli smatrati specijalnim nego korektnim ako KAPETANA svrstavate u izbor za iznajmljivanje stana na dan beograd. Jedna stvar kojom on raspolaže, istina uz doplatu od 5 eura dnevno je parking mesto u garaži zgrade. To u trećoj zoni uličnog parkinga (gde je zadržavanje ograničeno na tri sata) predstavlja relativno retku pojavu a svakako je jeftinije od dnevne doplatne karte (odnosno kazne za prekoračenje dužine parkiranja) koja iznosi čitavih 15 eura.

KAPETAN nije ekskluzivitet RENTASTANa, tako da je moguće da ćete ga naći u ponudi drugih agencija. Međutim, činjenica da se nalazi u našoj ponudi je garant dobrog nivoa održavanja i toga da je to još jedan u nizu pristupačnih i više nego korektnih smeštajnih kapaciteta kada je u pitanju iznajmljivanje stanova na jedan dan u Beogradu. Nadamo se će dugi niz godina ponosno stajati rame uz rame sa ostalim pripadnicima Rentastanovih smeštajnih kapciteta u Beogradu i u 2015, te ispratiti mnoge zadovoljne goste, kao što je to bio slučaj sa njegovim prethodnicima…

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *