Apartmanski smeštaj za RESONATE 2014

a picture taken from the officialwebsite of resonate festival in serbia http://resonate.io/2014/location
a picture taken from the officialwebsite of resonate festival in serbia http://resonate.io/2014

Da se razumemo, koncept RESONATE-a 2014, kao zbivanja i manje sofisticiranom oku od našeg (a naše je u nižem rangu sofisticiranosti) deluje vrlo eklektički i uber-kul. Bez obzira na sveprisutan hipsteraj, svako dešavanje koje upošljava i promoviše  rezidualne kreativne vrednosti nekadašnjeg centra samoupravljačke imperijice koje BG baštini – svim srcem podržavamo. Ovaj festival traje od 3. do 05. aprila i učesnicima će omogućiti da budu u toku sa najsvežijim zbivanjima u svetskoj kreativnoj industriji. Ako kojim slučajem tražite smeštaj za Resonate 2014 ili preciznije apartmanski smeštaj za resonate 2014, narednih par redaka posvetićemo zgodnim opcijama kratkoročnog najma stanova u Beogradu  tokom trajanja ovog festivala. U krajnjem, za one koji se odluče za ovu vrstu smeštaja upravo za REOSNATE i odluče da ga produže do nedelje 06. aprila stojimo na raspolaganju da damo ponudu koja (valjda) neće odbiti.

Onome ko se nameračio da dođe na RESONATE u Beograd verovatno najpre na pamet pada pitanje: Pa koji su onda apartmani dobar izbor za ova tri dana trajanja festivala? Mi ćemo pokušati da damo nepristrasan odgovor – bilo koji apartman u blizini Zadužbine Ilije M. Kolarca ili bilo koji apartman u blizini Muzeja Jugoslovenske Kinoteke. Pitanje koje verovatno sledi je : Pa dobro, ali  koji su to dobri apartmani blizu Kinoteke odnosno koji su to dobri apartmani blizu Kolarca? E, tu već nismo nepristrasni i konačno dolazimo do našeg rešenja zavrzlame zvane dobar apartmanski smeštaj za Resonate 2014 u Beogradu.

put od kinoteke do Kolarca
put od kinoteke do Kolarca

Razdaljina između Kolarca i Kinoteke je lepih 864 metra prijatne šetnje – šta god da izaberete u komšiliku bilo kog od ova dva objekta nećete imati naročitih problema da stignete na bilo koju od njih. Veoma povoljan smještaj za jednu osobu u blizini Kolarca je sigurno apartman Barselona. Ušuškan od vreve a na samo par minuta hoda od obe lokacije.. Ako ste skloniji malo estetski uzvišenijem ambijentu, sjajn izbor je apartrman LUKS. Zbilja luks, sjajan je za dvoje a sasvim udoban i za troje a možete dobaciti kamenom do Muzeja Jugoslovenske kinoteke. Međutim teško da ćete naći bolje apartmane za smeštaj tokom RESONATE festivala od apartmana Pariz  i apartmana Pozorište. Prvi apartman je sladak i tih studio u Makedonskoj po veoma dobroj ceni u kome može boraviti ili zaljubljeni mladi par studenata dizajna ili samo jedno, dok se u apartman Pozorište po prilično pristupačnoj ceni komotno može smandrljati i četvoro prijatelja kojim je bliska tema uloga tehnologije u umetnosti I kulturi.

Bilo bi krajnje neumesno pričati o apartmanskom smeštaju za RESONATE, a ne pomenuti i apartman BEOGRAD ili apartman PALAS. Apartman BEOGRAD je u nekadašnjem živopisnom zanatskom centru grada koji ima specifično poremećen šmek, a apartman PALAS u ubedljivo najromantičnijem delu grada koji je i ujedno jedno od najstarijih urbanih jezgra BGa. Svaki sa svojim prednostima, mogu biti inspirativan ugođaj koji će kompletirati intelektualni naboj ova 3 dana.

Plašim se da malo toga novog možemo pridodati ovoj temi. Najtopliji predlog je da čak iako niste profisonalno vezani za vode dizajna pogledate genijalnu veb prezentaciju RESONATE festivala i informišete se više o ovom poprilično kvalitetnom i nesvakidašnjem  događaju.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *