Šta raditi ove nedelje u Beogradu? (09.05-15.05.)

Iako se maj  u svojoj prvoj nedelji pretvarao da je oktobar, čini se da nam sledi malo lepše i toplije vreme ove nedelje, mada kiša izgleda ne odustaje od pokušaja da konstantno svima narušava raspoloženje. Bilo kako bilo, proleće je u punom jeku, i to ne treba niko da nam pokvari, pa čak ni tvrdoglavo naoblačenje s vremena na vreme. Zato, kao znak prkosa i neprikosnovenog optimizma, evo predloga šta raditi u Beogradu ove nedelje.

Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - akvarijum i tropikarujum

 

Ako se pitate da li zlatne ribice zaista mogu da ispune tri želje, odskora možete to proveriti i kod nas u prestonici, otkako je svoja vrata za javnost otvorio Javni akvarijum i tropikarijum Ovde ćete imati priliku da se bliže upoznate sa ribicama iz filma “Tražeći Nema”, da na pristojnoj razdaljini proučavate razne vrste tarantula, reptila i gmizavaca, a tu je i akvarijum sa piranama, o kojima ćete saznati više tokom vođenja kroz akvarijum. U svakom slučaju, posetioce očekuje mnogo toga zanimljivog, i nećemo vam sve otkriti. Najbolje od svega je što je ulaz besplatan, radno vreme je 12-20h, dok je tačna lokacija ovog akvarijuma u ulici Milenka Vesnića 3.

Enrike Iglesias u Beogradu (10.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Enrike Iglesias

 

Kada nazovete turneju “Seks i ljubav” sva je prilika da će vas svuda dočekati pune hale razduševljenih obožavateljki. Istina, Enrike Iglesias je poznat po tome da su njegovi koncerti vrlo pamtljivi, zahvaljujući njegovom sjajnom prisustvu na sceni i muzici na koju se topi desetine hiljada žena širom sveta. Ovaj svetski poznati pevač je već jednom gostovao u Beogradu 2009.godine i zapalio je Arenu, a sada se vraća da očigledno utvrdi i pojača utisak. Cene karata su 2990, 3300, 3500, 4200, 4500 i 5400 dinara, pa ko voli, nek’ izvoli.

Džez u Parobrodu (10.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Ivan Aleksijević

 

 

Ako možda niste raspoloženi za savremenu pop scenu, možda će vas utorak uz klavir i džez opustiti i omogućiti vam da lakše podnesete ostatak radne nedelje. Ivan Aleksijević, jedan od najpriznatijih džez pijanista na našim prostorima će svirati za goste, a sa reputacijom koja ga prati, može se slobodno tvrditi da će atmosfera biti odlična, kao i njegovo izvođenje. Cena ulaznice je 5oo dinara.

Alive u KC Gradu (11.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Vasil Hadžimanov u KC Grad

 

Vasil Hadžimanov možda nije obožavan kao Enrike, ali to nikako ne znači da nema ljudi koji ne vole njegovu muziku, naprotiv. U korist tome, Beograđani će u sredu imati prilike da u kulturnom centru Grad prisustvuju promociji novog albuma benda Vasila Hadžimanova – Alive. Par sati kvalitetne muzike biće upotpunjeno zvucima saksofona Dejvida Binija, koji je sarađivao sa bendom na albumu. Karte su 500 dinara, ili 600 dinara na dan koncerta, a kupuju se u Gradu, tj. u Braće Krsmanovića 4.

DUBFIRE na Kalemegdanu (13.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - dubfire

 

 

Prilika za žurku ili koncert u Barutani na Kalemegdanskoj tvrđavi se svakako ne propušta, a još kada se u ceo miks ubaci DUBFIRE, onda nema šta mnogo ni da se doda. Čovek koji je osvojiio Gremi nagradu govori dovoljno o značajnosti njegovog prisustva na beogradskoj sceni elektronske muzike, i ovaj događaj obećava da će ući u istoriju. U slučaju da vreme reši da se posluži plemeniti cilj skakanja do jutra uz sjajnu muziku, koncert se premešta u Magacin Depo, a karte su 1000 dinara, ili 1500 ako se osećate kao VIP.

Leon Avalon u CUK IMAGO (14.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Leon Avalon

 

Onima koji su u toku sa psy-trance scenom ne treba nikakvo posebno predstavljanje Leona Avalona, a u slučaju da ne znate ko je, nema ni preterano mnogo smisla da trošite 1000 dinara da biste ga čuli. Ukratko, jedan od najvećih imena trenutno o trance svetu dolati u Beograd ove subote čak iz Londona, i to da zatvori još jednu sezonu centra urbane kulture IMAGO. Svima kojima ovo ime zvuči poznato će se bez daljeg objašnjenj zaputiti da kupe karte u WinWin radnjama.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *