“PARIZ”- najmanji apartman RENTASTANa

Apartman PARIZ iz naše ponude sinonim je za lepo uređen prostor minimalne površine u najstrožem centru Beograda, pogodan za smeštaj dve osobe, a idealan je za par.  “Iz temelja” je renoviran na proleće 2012. godine i nalazi se u Makedonskoj ulici, naspram zgrade “Politika”, celih dva minuta od Knez Mihajlove ulice i Trga Republike.

Apartman je zbilja minimalan. Sa nepunih dvadeset kvadrata savršena je oaza za zaljubljeni par. Na šestom spratu starije zgrade, liftom je zapravo moguće doći do petog sprata. Posle dvadesetak stepenica dolazite ispred kvalitetnih “One Touch Lock” vrata apartmana PARIZ.

2-blog-apartman-pariz-Beograd 1-blog-apartman-pariz-Beograd

PARIZ je priča za sebe. Uredno i vrlo lepo kupatilo, spakovano iza kliznih vrata- minimalnih je dimenzija a maksimalne funkcije.
Tuš kabina od kaljenog stakla, bez klizača, kade i vođica. Jednostavno i svedeno- samo staklo i pločice. Tople boje kvalitene španske keramike, vrhunske “hansgrohe”  slavine, praktična polica ispod velikog ogledala, monoblok šolja sa bešumnim vodokotlićem iznad koje je hromirani držač za peškire, protočni bojler za tuširanje do mile volje…Kupatilo za svaku pohvalu.

3-blog-apartman-pariz-Beograd-kupatilo 4-blog-apartman-pariz-Beograd-kupatilo
Pravo sa ulazih vrata nalazi se soba. To je prostorija u čijem delu do ulaznih vrata postoji stočić sa dve pletene braon stolice, idealne za jutarnju kafu ili neki ugodan doručak spremljen u minimalističkoj kuhinji. Veštačko drvo u uglu pored stola sa pažljivo biranim slikama na zidu izuzetno oplemenjuje ovaj zanimljivi prostor.

Sonijev televizor je smešten na diskretnoj komodi sa točkićima, pa ga je jednostavnim rotiranjem cele komode moguće namsetiti da se gleda iz kreveta ili sa stolice.

5-blog-apartman-pariz-Beograd-stocic 6-blog-apartman-pariz-Beograd-stocic

Deo za spavanje opet ima svoje čari. Kvalitetni hotelski krevet dimenzija 200 x 140 cm nalazi se između plakara čija klizna vrata su ujedno i ogledalo, i francuskog balkona, koji samo noću nije obasjan suncem. Ležati na krevetu apartmana PARIZ, u centru Beograda uživati u skoro savršenoj  tišini i posmatrati krovove starog Beograda kroz staklena vrata francuskog balkona zaista je lep užitak.

7-blog-apartman-pariz-Beograd-kqevet 8-blog-apartman-pariz-Beograd-kqevet

U jednoj polovini lođice, nasuprot francuskog balkona, nalazi se plakar sa kliznim vratima obloženim ogleadalom. Plakar je sasvim dovoljan za dvoje, ima i deo sa policama i deo za vešanje, kao i gornju policu za odlaganje kofera. Dok je plakar otvoren- kuhinja je zatvorena. Ogledalo zapravo predstavlja vrata plakara odnosno kuhinje. Kada zatvorite plakar- otvorite mini kuhinju. Koliko god da je mala, kuhinja ima sve osim rerne. Mali frižider od 55 litara, grejnu ploču sa dva kola, sudoperu i slavinu sa toplom vodom, posuđe i escajg. Dovoljno za spremiti omlet sa šunkom.

Ako vam uopšte treba gradski prevoz- stanica je udaljena tridesetak metara od ulaza u zgradu. Najčešći prevoz u Beogradu, popularna šesnaestica prolazi prema Novom Beogradu odnosno prema Karaburmi na svakih pet minuta.

Picerija ORAO je za svaku preporuku i odlično je brzo rešenje ako vam u bilo koje doba dana ili noći zakrče creva. Nalazi se stotinak metara od apartmana. Druge razne “brze hrane” ima na svakom ćošku. Kao i kafića i klubova. Ako ipak poželite prijatan, pravi ručak u dobrom restoranu, na par stotina metara birajte- restoran Little Bay ili Klub Književnika.

Dakle, ovo je PARIZ- jedan od najmanjih apartmana u Beogradu.  Najveći broj gostiju koji jednom dođu u ovaj mali i lepo uređeni smešaj za dvoje- postanu i njegovi stalni gosti. Rezervišite ga i vi i imaćemo jednog stalnog gosta više!

2 Comments

  1. Tea
    March 25, 2015
    Reply

    Jako lep apartman. tako je mali i romantičan. Da li se on iznajmljuje ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *