Luksuzan apartman u centru Beograda- TEOREMA

Mora li luksuzan apartman da bude i veliki? Odgovor na ovo pitanje je- TEOREMA.

Kvalitet apartmana za kratkoročni najam u Beogradu ide nebu pod oblake. Ono što se pre par godina smatralo pravim luksuzom danas je postalo standard. Šta je onda danas luksuz? Verovatno ono što će za par godina postati standard.

Ako je naš apartman TEOREMA u Siminoj ulici, u srcu Beograda standard za neku 2016. godinu, iskoristićemo onda ovaj mart 2014. da o njemu pišemo kao o pravom luksuzu. Spakovan je u nešto više od trideset kvadratnih metara, u blizini studentskog trga, na stotinak metara od Knez Mihajlove ulice, pa se za početak svakako može govoriti o luksuznoj lokaciji. Mirna zgrada u kojoj se nalazi apartman TEOREMA podignuta je pre pedesetak godina. Za one koji dolaze kolima- pritiskom na dugme daljinskog upravljača otvara se kapija iza koje se u dvorištu zgrade nalazi parking mesto, rezervisano samo za goste ovog lepog apartmana.

Na drugom spratu, sa prozorima okrenutim ka dvorištu zgrade, u skoro neverovatnoj tišini, iza blind vrata, spakovan je ovaj lepi, uredni, svetli i svakim detaljem neobični apartman.

21 dnevna TEOREMA apartmani Beograd Belgrade apartments

TEOREMA je zapravo studio apartman, koji je odličnom unutrašnjom organizacijom podešen da bude apartman sa odvojenom spavaćom sobom. Dobro, nije to baš prava odvojena soba: glavna prostorija ima dimenzije 3,5 x 6,5 metara, i jednim vrlo inventivinim komadom nameštaja kojii čini pregradu između boravka i spavaćeg dela, podeljen je na dve zone. Dnevni boravak čini veću polovinu tog prostora, što je sasvim pravedno: u njegovom sastavu se nalazi i fenomenalna kuhinja koju je, zbog funkcionalnosti, nepravedno nazvati čajnom. Kuhinja sadrži sve elemente kao da je u nekom velikom stanu. Njome dominira veliki prohromski aspirator zadužen da neki miris ne zaluta u ostatak apartmana. Ugradni frižider, ugradna mikrotalasna rerna sa grill opcijom, domino ploča sa dve ringle i jednodelna okrugla sudopera sa česmom koja više liči na hromiranu skulpturu avangardnog umetnika-  elementi su ove kuhinje koja je slika i prilika ostatka apartmana: mala, kvalitetna, luksuzna i interesantna. Skoro da je greh u njoj pripremati hranu…

 20 kuhinja i hodnik TEOREMA apartmani Beograd Belgrade apartments13 dnevna TEOREMA apartmani Beograd Belgrade apartments

Ako se ipak odlučite u njoj zgotoviti neki omlet sa šunkom, moraćete ga pojesti za stolom dnevnog boravka. Boravak je dimenzijama sasvim pristojan: sadrži garnituru sastavljenu od udobnog, kožom obloženog troseda i još udobnije fotelje. Trosed rasklapanjem postaje bračni ležaj dimenzija 140 x 200 cm, pa uz pravi bračni krevet u spavaćem delu, ako se nekad desi potreba, u TEOREMI može spavati i četvoro. Mada iskreno, TEOREMA je ipak savršeno mesto za zaljubljeni par.

Iza pomenute pregrade u kojoj dominira veliki FLAT TV koji se rotacijom može prilagoditi za gledanje iz svakog ćoška ovog lepog prostora, nalazi se spavaći deo. Savršeno udoban francuski ležaj dimenzija 160 x 200 cm zauzima veći deo ovog dela stana. Međutim, uz ležaj mesta je našla i stolica sa radnim stolom na kom je laptop sa internet konekcijom na usluzi gostima. Umetnička slika iznad uzglavlja kreveta delo je poznatog beogradskog slikara.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *