Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (25.01-31.01.)

Ako ove nedelje dolazite u Beograd, spremite se na žalopojke o vremenu. Nije baš najjasnije odakle ta potreba dolazi, s obzirom da je januar i da su temperature ispod nule opšte mesto, ali svaki Beograđanin će izdvojiti vremena da se zgrozi nad poledicom i studeni koja se uvlači u DNK. Ipak, ovde kod nas se i dalje više voli noćni život nego što se ne voli sneg, pa tako evo nekoliko predloga šta raditi u Beogradu ove nedelje, po mogućnosti u zatvorenom prostoru sa usijanim grejanjem.

UMETNIŠTVO

Umetnost pročitana u betonu i kamenu (25-27.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - predstava

U Beograd ove nedelje stiže predstava Bojana Đorđeva – Umetnost pročitana u betonu i kamenu, koja je premijerno izvedena ptvi put u Amsterdamu. Predstava je posvećena komunističkim pogledima na svet, kako su se oni oblikovali svaki stadijum življenja, osobito umetnost u svakom pogledu. Zastupljene teme osvetljuju tamnije događaje srpske istorije, tako da, ukoliko vam treba malo perspektive o ovim temama, preporučujemo dolazak na ovu predstavu, pogotovo zato što je ulaz besplatan, samo bi bilo dobro unapred rezervisati karte (064/6497-735 ili dragana.jovovic@tkh-generator.net).

Dani igre u Kinoteci (27.-31.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Kinoteka

U Kinoteci će poslednje nedelje januara biti prikazivani filmovi i dokumentarci koji su tokom prethodnih godina bili nagrađivani zbog svoje umetničke vrednosti. Akcenat je, naravno, na umetnosti igre i svim njenim različitim aspektima – od puta uspeha do poznatih koreografa kojima je plesa postao vrsta dobroćudnog ludila. Ako ste zaljubljenik u ples, ova revija filmova će biti prava poslastica za vas, a posebno je zgodno doći do Uzun-Mirkove 2 ako ste kod nas u Pozorištu, Pragu ili nekom drugom od naših centralnih apartmana.

Večeri stand-upa u Ben Akibi (26.01, 31.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Stand up

U slučaju da niste upoznati, u klubu Ben Akiba su generalno vrlo popularne večeri stand-up komedije, a nekako se čini da u današnje vreme nikad dovoljno. Ono što je jedinstveno što se ove nedelje tiče je što će gostovati inostrani komičari, uključujući Omera Hodžića i Iggy-ja iz BiH u utorak, dok će u nedelju scenu zauzeti američki komičar na svetskoj turneji, Met Dejvis. Momci iz Bosne su pisci satirične emisije Monty Dayton show, i već nekoliko godina su u ovom poslu, dok Dejvis dolazi iz turneje po Aziji, mada je poreklom iz Alabame. Sa iskustvom od skoro dvadeset godina i brojnim nastupima na svetskim najprestižnijim stand-up događajima, Dejvis sa svojim šouom “A world in jest” ima i te kako šta da obeća. Bilo da ste upoznati sa svetom stand-up komedije ili vam je do opuštanja, utorak ili petak u Ben Akibi će vam smeha sigurno pružiti.

MUZIKALIJE ZA NOĆNE PTICE

Trip hop čarobnjak u DEPO-u (26.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Tricky

Engleski muzičar Adrian Thaws iliti Tricky, nastupiće u DEPO-u na samom početku svoje evropske turneje. Ovom muzičaru ne treba posebno predstavlje, s obzirom na činjenicu da je čak i svetski vrlo prisutan, a smatraju ga jednim od inventivnijih trip hop umetnika, čiji je i veliki zastupnik. Koncert, ili pre žurka, organizovana je u korist promocije njegovog novog albuma Skilled Mechanics. Za sve one koji su upoznati sa Tricky-jevim stvaralaštvom, već vrlo dobro znaju kakve spektakle on ima u rukavu i koliko njegova muzika “vozi” što bi se žargonski reklo. Njegov najnoviji album od 13 pesama za koji tvrdi da je dosta drugačiji od svega što je napravio, ali se vajb održava. Ostaje nam samo da vidimo i čujemo. Cene karata su su 1800 dinara i mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima.

Žurka koncert u KC Gradu (29.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Dirižabl i Tankman

Beograd bruji petkom i subotom uveče, bez obzira da li je pod ledom ili vrelim talasom. Uz samu obale Save, u KC Grad u petak se održava miks žurka dva beogradska benda/izvođača, Tankman i Dirižabl. Tankman će se usredsrediti na autorske pesme, posle čega će scenu preuzeti DJ set iz Dirižabl muzičke radio emisije. Dok se Tankman slio u jednu gitaru (mada u petak nastupa sa bendom), Dirižabl će sve prisutne povući u let i ples, i žurka će se nastaviti do ranog subotnjeg jutra. Ulaz je simboličan, 200 dinara, a cene pića sasvim pristupačne.

Dizni u Džez Bašti (31.01.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Dizni u Bašti

Ako vas detinjstvo nikada nije napustilo, a nemate odgovor na pitanje šta raditi u Beogradu ove nedelje, tačnije u nedelju uveče, sada možete da skrojite zli plan. Bez obzira na to da li imate svog Aladina ili Zver Twitter's Winking Face , uz Diznijeve klasike svi uživaju i pevaju. Pošto je bašta prvenstveno džez bar, dobropoznate pesme će izvoditi pijanista Nemanja Nikolić uz pratnju kvarteta, i muziku pretvoriti u leteći ćilim. Nema ovde mnogo šta da se napiše, klasika ju nepotrebno dodatno opisivati, pa ako ste za to na par sat otplovite u “a whole new world”, vrata Bašte su otvorena.

 

.

One Comment

  1. Besplatno Oglašavanje
    January 26, 2016
    Reply

    Vi kako hocete ja sam za diznija 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *