Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (11.04-17.04.)

Dok se Beograđani razgolićuju i uživaju u katkad prejakom suncu, prestonica se već probudila u prolećnom sjaju i nalazi razne načine da zabavi kako svoje sugrađane, tako i dragocene turiste. Stoji činjenica da je proleće možda najbolje doba da dođete u Beograd, tada je njegov šarm najosetniji. Preko dana možete šetati kejevima, a uveče se zaputiti na neku sviku na otvorenom. plesno veče ili u klub. Evo nekoliko opcija koje bi vam mogle biti zanimljive.

Besplatna tura u Muzeju afričke umetnosti (16.april)

Šta raditi u Beogradu - Muzej aricke umetnostiU sklopu Dana Beograda, u subotu u rano popodne, u 13h, biće organizovana besplatna tura kroz Muzej afričke umetnosti u Beogradu. Za sve one koji nisu ni znali da ovaj muzej postoji, ovo je odlična prilika da više saznaju o tome kako je ova ustanova nastala usred brdovitog Balkana i kakva je njena istorijska pozadina. Tura će takođe obuhvatiti prolazak kroz izložbu stalne postavke, pa je ovo zaista odlična prilika da se vidi nešto neobično, van turističkih trasa, a da pritom ne potrošite dinara.

Proslava Dana ploča na Cvetnom trgu (16.april)

Šta raditi u Beogradu - Dan ploča

Za sve goste koji su smešteni negde u suhom centru grada, šetnja do Cvetnog trga će trajati maksimum 15 minuta, a i te kako će vredeti. Naime, od 11 ujutru baš tamo, prekoputa Jugoslovenskog dramskog pozorišta, osmišljen je vrlo raznovrsan i živ muzički program u čast svetskog Dana vinil ploča. Između ostalog, možete očekivati berzu vinila, izložbe i radionice stripova, i ono što je možda najzanimljivije – svirke raznih umetnika i žanrova koje će biti aktuelne čitavog dana. Opet besplatno, pod otvorenim nebom i zanimljivo – u svakom slučaju, dešavanje kojem se i sami Beograđani raduju.

Etno-pop u Sava centru (15.april)

Šta raditi u Beogradu - Sestre Gobovic

Sestre Gobović već godinama uspešno rade na tome da tradicionalnu muziku Balkana pretoče u varijacije prihvatljivije modernim generacijama. Njihov trud je svakako urodio plodom, jer iza sebe imaju nastupe na raznim festivalima etno muzike u čitavom regionu, a ovog petka dolaze u Sava centar da uliju u Beograd malo gotovo potpuno zaboravljene tradicije. Koncert počinje u 20h, a ulaznice su 1000 dinara, što je nekih 8EUR.

Frank Turner u Magacinu (12.april)

Šta raditi u Beogradu - Frank Turner

Sva je šansa da niste imali prilike da prisustvujete Olimpijskim igrama u Londonu 2012.godine, ali gostovanje Frenka Tarnera i njegovog benda Lost Souls može bar malo da pokaže kakva je bila atmosfera na otvaranju igara. Jedan od najpoznatijih “pankera” sadašnjice, Turner je već godinama sveprisutan na festivalima i događajima, zahvaljujući njegovom jedinstvenom pristupu muzici i zvuku. U utorak dolazi u Beograd prvi put, pa će to biti jedinstvena šansa da ih poslušate uživo. Magacin Depo je Travničkoj 3, a cena ulaznica je ne tako zanemarljivih 1900 dinara.

Dvodnevna žurka u vili na Dedinju (15. i 16.april)

Šta raditi u Beogradu - Žurka u vili na Dedinju

Ovde zaista nije potrebno mnogo reči, jer su vile na Dedinju manje-više najveća odlika luksuza koju Srbin može da ima (mada ne i najkulturniji), a mogućnost da se partija i to dva dana u jednoj od njih je izuzetno privlačna. Haus i tehno će biti vladajući muzički žanrovi, nastupaće više od deset domaćih umetnika i DJ-eva, tako da je vrlo malo šansa da provod neće biti na nivou. Ulazak na žurku je dozvoljen isključivo 21+ osobama, a ulaznica za noć je 400 dinara.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *