Šta raditi u Beogradu ove nedelje? (02.05-08.05.)

Uskršnji zec je još jednom prošao kroz Beograd, za sobom ostavio nepojmljive gomile ofarbanih jaja kojima će Beograđani žonglirati neko vreme, raznoseći ih u krug po kućama. Vreme je i vratiti se u dobro uhodanu svakodnevicu, osim ako niste odlučili da iz iste iskočite, u tom slučaju, samo napred. Kako god bilo, evo ovonedeljnih predloga za izlazak, pa će se za svakoga naći ponešto.

Koncerti u Hramu Svetog Save (do 7.maja)

 

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - koncerti u hramu Svetog Save

U čast jednog od najvećih hrišćanskih praznika, prva nedelja maja doneće u veliki hrišćanski hram muziku koja će potrajati čitave nedelje. Naime, u pitanju su koncerti raznih horova iz cele Srbije koji će nastupati svakog dana od 19h u hramu, pa svi koji su zainteresovani da provere akustiku poluizgrađenog svetog mesta, mogu i treba da odvoje vremena za ove koncerte, koji će se takođe odvijati i na platou ispred hrama. Sve je besplatno, naravno, a ako odsedate u nekom od naših apartmana u blizini Slavije, ovi koncerti su vam usput. Raspored koncerata možete naći ovde.

Prvi srpski turnir u Monopolu (3.maj)

 

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - turnir u Monopolu

Ako ste izuzetno takmičarski nastrojeni, nemojte ići u utorak u Delta Siti tržni centar. Čak iako živite u blizini, ali lako upadate u vatru kada su društvene igre u pitanju, prvi srpski turnir u Monopolu bi mogao da bude ili super provod ili potencijalna katastrofa (dobro, možda malo prejaka reč). Pošto od prošle godine postoji i srpska verzija ove osamdesetogodišnje igre, igrači iz čitave države doći će u Delta Siti da oprobaju svoje veštine na turniru. Uvek možete doći da gledate i uživate u činjenici da mada se oni nerviraju, vi ne morate.

Una Saga Serbica u Sava centru (7.maj)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Una Saga Serbica

Muzičko scenski nastup plesne grupe Una Saga Serbica postavio je sebi za cilj da svakoga iz svoje publike nadahne da se zaintereresuje, čak oduševi balkanskom kulturom, nasleđem i naravno muzikom i plesom. U to ime, u subotu ova plesna grupa imaće nastup u Sava centru. Spoj starog i novog, folkora i novih tehnologija, mlada lica sa starim običajima u novom tumačenju, sve obećava zaista kvalitetan program i ugođaj. Cene ulaznice se kreću od 800-1500 dinara.

Izložba Embrionika (do.4.maja)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Embrionika

U prostorijama O3ONE galerije do srede možete pogledati izložbu Mine Šarenac i Olje Marković pod nazivom Embrionika. Akcenat je na ženskom telu u uspavanom položaju, koje kao da su zaleđene u vremenu, koje nemilosrdno juri mimo njih. Svojom kompozicijom i bojama kao da su izvučene iz konteksta nekog fantastičnog sveta, koji ne vidimo, ali i dalje osećamo njegovo postojanje. Ulaz je besplatan, a galerija se nalazi u Uzun Mirkovoj 10.

Memfis creme-de-la-creme u Domu omladine (7.maj)

 

Šta raditi u Beogradu ove nedelje - Dom omladine

Ako ste ovih dana u raspoloženju za mnogo dobrog zvuka iz epicentra rokenrola, Memfisa, želećete da budete u Domu omladine u subotu. Ako vam imena Jack Oblivian, The Sheiks, Amy LaVere i Will Sexton znače nešto, onda ne treba više ništa mnogo pričati o atmosferi u kvalitetu muzike koje donose na scenu Doma omladine. Barem tri sata rokenrola uživo zasigurno će vam ulepšati već vrlo prijatno majsko veče, pa razmotrite ovaj koncert. Cene ulaznica su 1500 dinara.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *