ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (6.2-12.2)

Ako se ove nedelje zadesite u Beogradu, ne dozvolite da vas temperaturna variranja ometu u uživanju. Prvo zimsko sunce nas jednostavno tera  da izađemo i prošetamo, sednemo negde na kafu… ako pak vreme ne dozvoli to – tu su bioskopi i pozorišta.

“Od raja do beznjenice” premijerno u Gvarnerijusu

Ako vas je zaintrigirala ljubavna priča u filmu “Santa Maria Della Salute”, evo lepih vesti za vas. Pozorišni komad Zorana Subotičkog o ljubavnoj drami Lenke Dunđerski i Laze Kostića, “Od raja do beznjenice”, premijerno će biti izveden u Beogradu 10. februara u 19h u Ustanovi “Gvarnerius”. “Od raja do beznjenice” (beznjenica, kovanica Laze Kostića – život bez nje) je uzbudljiva, intrigantna, emotivna priča o nesrećnoj ljubavi pesnika Laze Kostića i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski, ćerke jednog od najbogatijih ljudi Austrougarske carevine, Lazara Dunđerskog.

Drama je postavljena kao trougao odnosa između Laze i Lenke, Laze Kostića i Lazara Dunđerskog, Lenke i njenog oca. Tekst je zasnovan na faktima, ali je daleko od hronike. U prvi plan je stavljena emocija koja povezuje ova tri lika. Predstava se igra isključivo u dvorcima, salonima i zdanjima od kulturno-istorijskog značaja. Nastala je u Fantastu, dvorcu Bogdana Dunđerskog i sastavni je deo jednog šireg projekta pod nazivom “Čudesni svet Dunđerskih” čiji je cilj približavanje domaćoj i stranoj javnosti svih onih vrednosti koje je ostavila iza sebe jedna od najmoćnijih porodica Austro-Ugarske carevine u ovom njenom delu.

Igraju: Jovana Radovanović (Lenka Dunđerski), Ervin Hadžimurtezić (Laza Kostić) i Miodrag Petrović (Lazar Dunđerski). Tekst i režiju potpisuje Zoran Subotički.

Pedest nijansi – Mračnije

U sredu, 8. februara od 19;30, u bioskopu Cineplexx biće održana premijera filma „Pedeset nijansi – Mračnije“, kao i u Sava centru (20.30) i bioskopima Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex i Dvorana Doma sindikata.

Džejmi Dornan i Dakota Džonson se vraćaju kao Kristijan Grej i Anastasija Stil u filmu „Pedeset nijansi – Mračnije“, drugom nastavku svetskog bestselera i fenomena „Pedeset nijansi“.

Kad povređeni Kristijan Grej pokuša da namami opreznu Anu Stil ponovo u svoj život, ona će zahtevati novi dogovor pre nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade poverenje i stabilnost, mračne figure iz Kristijanove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marša Gej Harden, Dženifer Ele, Luk Grajms, Rita Ora, Viktor Rasuk, Eloiz Mamford i Maks Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Bejsinger, Hju Dansi, Bela Hitkot i Erik Džonson.

 

1=2 u Ateljeu 212

Beogradsko pozorište Atelje 212 organizuje u februaru akciju – dve karte po ceni jedne. Celokupan repertoar i cene karata možete videti ovde.

 

 

Akcija važi za sve predstave u februaru, za ograničen broj karata. Februarski repertoar Ateljea 212 biće bogatiji za predstavu “Detroit” Lise D’Amur u režiji Olega Novkovića. Premijera ovog komada o dva para iz američkog predgrađa koji govori o društvenim slojevima, bračnim odnosima i ekonomskoj teskobi, zakazana je za 9. februar u 20:30 na Sceni “Petar Kralj”.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *