ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (31.10-6.11)

Ovaj sunčani poslednji dan oktobra odudara od tradicionalne izreke “Sveti Luka sneg do kuka”. Ne samo da nema snega, nema ni kiše. Uprkos niskim temperaturama (uobičajenim za ovo doba godine), Beograđani teže da izađu iz zatvorenih prostorija. Jer, sneg će sad, samo što nije. Elem, dok nas ne iznenadi sneg koji u Beogradu pravi saobraćajni kolaps, iskoristite ovaj poklon u vidu lepih dana za poneku kafu, izlazak, pozorište, bioskop…

Izložba “Tesla i Pupin na istom putu”

 

tesla pupin poredjenje

U Istorijskom muzeju Srbije, prvog novembra u 19 sati, svečano se otvara izložba „Tesla i Pupin na istom putu“. Izložba način da se prikaže, ne samo doprinos dvojice velikana ljudskoj civilizaciji, već i da se predstavljanjem njihove naučne i duhovne zaostavštine da dobar obrazac na koji se naše društvo može osloniti. Izložba je interaktivna i ima za cilj da njihovo nasleđe ukrsti i ukaže na sve tačke susreta ta dva velika čoveka, kao što su: poreklo, odnos prema narodnoj tradiciji, ličnost i uloga majke, susret sa Amerikom i prisustvo u američkoj javnosti, odnos prema umetnosti, zajednički susreti, ali što je najvažnije – njihov susret na velikom putu naučnog stvaralaštva.

Upotreba modernih tehnologija, a posebno tzv. koncepta proširene stvarnosti, daće poseban doprinos doživljaju postavke, jer će posetiocima omogućiti da uživo čuju i vide Pupina i Teslu.

 

BEOKON 2016 u Domu omladine

beokon festival konferencija, gde izaci

Od 4. do 6. novembra u Domu omladine Beograda biće održana nova BeoKon konferencija. BeoKon je zamišljen kao mesto za proslavljanje svih fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve.

BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture (koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom“), i koji će vremenom izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Dnevna ulaznica košta 350 dinara, a komplet za sva tri dana – 800 dinara. 

 

Kafa u kafiću “Aleksandar” 

aleksandar-kafic, banovo brdo kosutnjak

“Aleksandar” mnogi doživljavaju kao mesto sa najlepšim pogledaom na Beograd. Sa Košutnjaka se zaista vidi panorama glavnog grada, kao ni sa jednog drugog mesta. Ne postoji najbolje vrme za odlazak tamo. Podjednako je lepo i po danu i po noći. Ako još niste bili u “Aleksandru”, z odličnu kuhinju i lep pogled, garantujemo da ćete se lepo provesti.

 

„Doktor Strejndž“ u bioskopima

bioskop, sta raditi u beogradu

Još jedan junak stripa prelazi sa papira na veliko platno: „Doktor Strejndž“ će premijerno biti prikazan 2. novembra od 20.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

Iz studija Marvel stiže „Doktor Strejndž“, priča o svetski poznatom neurohirurgu dr Stivenu Strejndžu, kojem će se život promeniti zauvek kad mu posle užasne saobraćajne nesreće ruke ostanu paralizovane. Pošto mu tradicionalna medicina ne može pomoći, on će biti primoran da lek potraži u misterioznoj enklavi poznatoj kao Kamar-Tadž. Ubrzo će shvatiti da ovo nije samo centar za lečenje već i prva borbena linija protiv mračnih sila koje žele da unište našu stvarnost. Uskoro će Strejndž, naoružan novim magičnim moćima, biti primoran da odabere da li želi da se vrati u život pun bogatstva i slave ili da ostavi sve to za sobom i da se bori protiv najmoćnijeg čarobnjaka na planeti.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *