ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (30.1-5.2)

Kada se završi januar već imamo utisak da nas zima napušta… Međutim, sneg je još tu, minus ne prelazi u plus. Na tu zimsku sumornost smo se uveliko navikli. No, Beograd je ove nedelje u znaku muzike. Zato, posetite neki koncert, odgledajte film… Još malo će proleće 🙂

Legendarni dirgent Valerij Gergijev u Sava centru

Jedan od najboljih dirigenata današnjice, Valerij Gergijev, nastupiće sa Orkestrom Marijinskog teatra sutra (31.1) u 20h u Sava centru sa našim violinistom Romanom Simovićem. Valerij Abisalovič Gergijev pravi je predstavnik dirigenske škole Sankt Peterbugra, učenik jednog od najvećih dirigenata Rusije, profesora Ilјe Musina.

Uz violinistu Romana Simovića, koncertmajstora i prve violine Londonske Simfonije solista na koncertu biće i pijanistkinja Anika Vavić. Na programu su Popodne jednog fauna K. Debisija, Koncert za orkestar br. 1 “Bezobrazni stihovi” R. Ščedrina, Klavirski koncert br. 2 D. Šostakoviča (solista Anika Vavić), Violinski koncert u a-molu, op.82 A. Glazunova (solista Roman Simović) i Simfonija br. 5 Gustava Malera. 

ove nedelje u beogradu

Nemanja Radulović i prijatelji na proslavi Kolarca

Nemanja Radulović nastupće na koncertu “Nemanja i prijatelji” 4. feburara u Kolarčevoj zadužbini, u okviru proslavljanja 85 godina Velike dvorane.

 Proslavljeni violinista Nemanja Radulović (31) koji gradi izuzetno uspešnu međunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je svečano otvorena 1932.godine. Nemanja će na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu- orkestrom Dabl Sens (Double Sens), violinistkinjom Tijanom Milošević (u Bahovom duplom koncertu), Majom Bogdanović na violončelu i pijanistkinjom Lor Favr Kan. Na programu su klavirska trija Rahmanjinova i Hajdna dok će u drugom delu koncerta biti izvedena odabrana dela J.S.Baha.

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma – 7 veličanstvenih

Od 1. do 7. februara u velikoj sali Sava centra biće održan 13. Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma – 7 veličanstvenih.

Festival 7 veličanstvenih ovoga puta predstavlja verovatno jednu od najekskluzivnijih autorskih selekcija dokumentarnog filma u evropskim okvirima. Čak četvorica od najznačajnijih evropskih dokumentarista dolazi sa svojim najnovijim zadivljujućim ostvarenjima u Beograd, a sa njima sve značajniji autori u usponu. Filmovi koji predstavljaju izrazite autorske koncepte. Selekcija zaista izgleda neponovljivo i predstavlja neodoljivi izazov za sve prave ljubitelje modernog dokumentarnog filma.

Cena ulaznice po projekciji je 400 RSD. Ulaznice su u prodaji na blagajni SC i prodajnim mestima.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *