ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (3.10-9.10)

Danas je u Beogradu osvanuo jedan od onih dana kad bi bilo idealno ostati kod kuće, ušuškati se u topao krevet, skuvati čaj i gledati neki dobar film. Ako baš niste u mogućnosti da ovako idilično provedete današnji ili neki od narednih dana, ako morate na posao ili imate druge obaveze… dobri filmovi su neizbežni ove nedelje i sve je u znaku filma.

“Gete fest” – festival savremenog nemačkog filma

plakatgete

Festival savremenog nemačkog filma “Gete fest” biće održan od 6. do 12. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda pod sloganom “Reality bites”. Publika u Beogradu, Novom Sadu i Nišu imaće priliku da vidi ukupno dvanaest filmova, tokom sedam festivalskih večeri. U pitanju je odabir filmova sa Berlinala 2016. ali i najvažnije aktuelne dobitnike Nemačke filmske nagrade.

Karte po ceni od 250,00 dinara mogu se kupiti na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda.

Španski road movie u Domu omladine

U Domu omladine Beograd 3. oktobra počinje program “Filmovi sa kacentom: španski road movie”, u okviru koga će do 5. oktobra biti prikazno šest ostvarenja. Šest španskih filmova i putovanja njihovih likova biće prilika publici da se “kreće” kroz predele Španije, kroz njene akcente i načine na koje stvara filmove, ali i da preispita kako se odnosimo prema drugim kulturama na svojim putovanjima.

Reviju španskih filmova organizuju Dom omladine Beograda i Institut Servantes, a ulaznice koštaju 200 dinara.

Evropski festival animiranog filma “Balkanima”

balkananima

Festival će biti održan od 4. do 8. oktobra u Domu kulture Studentski grad. Pored glavnog programa će biti još četiri programa, pa će na festivalu biti prikazano ukupno 110 kratkih animiranih ostvarenja. U fokusu kriterijuma za odabir filmova su bili režija, likovni izraz i naćin promisljanja autora. Na otvaranju festivala 4. oktobra u DKSG biće predstavljena izložba “Dvanaest sličica u sekundi” našeg poznatog strip crtača Alekse Gajića.

Dani češkog filma u Jugoslovenskoj kinoteci

Dani češkog filma biće održani od 5. do 8. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci. Na otvaranju će biti prikazana drama “Nevinost” u režiji Jana Hrebejka. Publika će imati priliku da pogleda i ceško-nemačku komediju “Šmitke” reditelja Štjepana Altrihtera, mjuzikl “Noć na Karlštejnu” Zdenjeka Podskalskog. Na programu će biti i istorijska drama “Glas za rimskog kralja” Vaclava Kšisteka, češko-slovački animirani film “Smrtonosne priče” Jan Bubenjičeka i češko-poljska komedija “Put u Rim” Tomaša Mielnika.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *