ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (28.11-4.12)

Novembar je prošao dok smo trepnuli, a Beograd se nije ni zabeleo. Dok sitno brojimo nedelje do Nove godine i iščekujemo praznike, posetite neko od gradskih dešavanja koja smo izdvojili za vas.

Concha Buika u Beogradu

Koncha Buika

Španska world music pevačica Konča Buika (Concha Buika) održaće koncert 28. novembra u Beogradu, u Sava centru, u okviru svoje svetske turneje povodom aktuelnog albuma „Vivir Sin Miedo“.

Rođena kao María Concepción Balboa u Palma de Majorki kao dete afričkih roditelja, Buika je postala vremenom jedna od najistaknutijih world music umetnika, zahvaljujući specifičnom glasu, harizmi i snažnoj pojavi, kao nekad Nina Simon (Simone) ili Cesaria Evora. Tokom godina Buika je sarađivala sa nekim od najboljih muzičara sveta, kao što su Anoushka Shankar, Seal, Nelly Furtado, Pat Metheny i Chick Corea, a među najupečatljivijima je rad sa kultnim španskim režiserom Pablom Almodovarom na filmu „La Piel Que Habito“ (Koža u kojoj živim ).

Ulaznice za koncert Buike mogu da se kupe po cenama od 1.600, 1.900, 2.300, 2.800 i 3.200 RSD na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

Film “Stado” u bioskopima

stado film delta usce
“Stado” je rediteljski prvenac Nikole Koja, urnebesna komedija o životu iza kamere. Može se reći da je „Stado“ zasnovano na istinitoj priči i na priči koja se u ovom trenutku odvija oko nekog sličnog projekta i odvijaće se dok postoje umetnici i dok postoji država.

Često veća drama prethodi filmskoj ili televizijskoj drami koju gledamo. Neizlečivi entuzijasti, slepi za objektivne okolnosti, stavljaju na kocku svoju egzistenciju u želji da naprave veliko umetničko delo. Ovo je priča koja može biti ispričana na mnogo jezika i u mnogo država, pa čak i u mnogo različitih vremena. Do sjaja i blještavila crvenog tepiha na svečanoj premijeri ne dolazi se putem posutim ružama, već kompromisima, borbom, pa i paktom sa đavolom, ako je potrebno.

Glumačku postavu koja igra glavne uloge u filmu čine Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić i Nataša Ninković, a deo „Stada“ su i Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Petar Strugar, Goran Radaković, Marko Gvero, Danijela Vranješ, Hristina Popović, Nikola Pejaković, Bojan Dimitrijević, Nikola Vujović, Branislav Trifunović, Miloš Samolov i mnogi drugi.

47. Lutkarski susreti

Lutkarsko pozorište

U utorak 29. novembra u Malom pozorištu “Duško Radović” počinju 47. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije. Publika će tokom tri dana festivala imati prilike da pogleda deset predstava iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Kruševca, Niša, Banja Luke i Beograda. Pored glavnog programa, festival ima i prateći program u okviru koga će biti realizovane četiri lutkarske radionice za decu, Izložba fotografija „Festival u fokusu“ i Izložba lutaka studenata FPU, kao i promocija izdanja posvećenih lutkarstvu na kojoj će biti predstavljena sva izdanja Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, uključujući i zajednička izdanja sa Pozorišnim muzejem Vojvodine, kao i časopis za lutkarsku umetnost „Niti“.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *