ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (26.12-1.1)

Došla je i poslednja nedelja 2016. godine. Naravno, ove nedelje sve je u znaku predstojećih praznika. Nadamo se da ćete, uprkos novogodišnjoj euforiji i saobraćajnim kolapsima, pronaći vreme da i ove nedelje uživate u dešavanjima u Beogradu…

Novogodišnji i božićni sajam knjiga 

 

Od 20. decembra do 15. januara u holu Doma sindikata (Trg Nikole Pašića 5) biće otvoren Novogodišnji i božićni sajam knjiga 2017. Najavljeno je četrdesetak izdavača, kao i primamljivi praznični popusti. U prodaji je sve od knjiga za decu, preko beletristike do stručne literature sa popustima do 50%.

Novogodišnji i božićni sajam knjiga otvoren je od 9.00 do 20.00 svakog dana, osim dan ili dva posle dočeka Nove godine i dan posle Božića.

 

Doček 2017. u Beogradu

Doček Nove godine na Trgu Nikole Pašića Beograđani i njihovi gosti dočekaće uz “Plavi orkestar” i Bajagu. Novogodišnji koncert deo je manifestacije “Beogradske zime 2016/17”, koja će trajati od 15. decembra do 15. januara.

Na Trgu Nikole Pašića 30. decembra nastupaće “Bijelo dugme” i Aca Lukas, a koncerte će 29. decembra održati Kiki Lesendrić i “Piloti” i “Tropiko bend”.

• 30.12. ispred Doma Narodne skupštine: Bijelo dugme
• Doček ispred Doma Narodne skupštine: Bajaga i Instruktori i Plavi orkestar
• Doček ispred „Mercatora“ na Novom Beogradu: Vlado Georgiev i Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi
• Zemun – Veliki trg: Doček Nove godine – Yu grupa i Miloš Radovanović; voditelj – Bojan Ivković; vatromet u ponoć

 

Grupa Galija slavi 40 godina postojanja


Grupa Galija proslaviće 40 godina postojanja koncertom u Hali sportova, 29. decembra. „Prvi put za četiri decenije ‘Galije’ radimo koncert u Hali sportova. Svirali smo u Pioniru i Pinkiju ali nikada ovde. Što je sjajno, jer se vraćamo u rok ambijent gde i pripada naša muzika. Naš slavljenički koncert ne bi imao potrebnu energiju u nekoj dvorani sa pozorišnim ambijentom. Hala sportova je kompatibilna sa svime što smo radili 40 godina“, kaže frontmen grupe Nenad Milosavljević.

Ulaznice za slavljenički koncert „Galije“ koštale su u pretprodaji 1.000 dinara preko mreže „Eventim“, a od 19. decembra 1.500 dinara.

 

Balašević u Areni


Jedan od najslavnijih balkanskih kantautora, Đorđe Balašević, nastupiće posle dugogodišnje pauze 30. decembra od 20.00 u Kombank areni. Najpoznatiji panonski mornar je u našem glavnom gradu do sada održao više od 150 koncerata, a novogodišnje svirke u Sava centru su bile, kako tvrdi, definitivno nešto najlakše što je ikada radio.

Balašević je prvi put rasprodao Sava centar 1982, a seriju tradicionalnih novogodišnjih koncerata u ovoj dvorani počeo je 1986. Tokom devedesetih, tu je pevao i po 11 noći zaredom. U decembru 2000. održao je koncert “Živeti slobodno” u prestoničkom Narodnom pozorištu i posvetio ga svim građanima koji su rizikovali život u borbi za ideale. Poslednji put Balašević je u Beogradu pevao 2013. na Kalemegdanu.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *