ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (25.07-31.07.)

Poslednja nedelja jula svake godine isprazni Beograd. Većina naših sugrađana bira “špic turističke sezone” za odlazak van grada. Uprkos tome što ove nedelje nema mnogo dešavanja u glavnom gradu, ekipa Rentastana se potrudila da Vam da neke predloge za izlazak:

Izložba “Na putu za Rio” u Mikser hausu

Izložba “Na putu za Rio” organizovana je povodom nastupajućih 31. Letnjih olimpijskih igara u Riju 2016. godine. Na izložbi su prikazani simboli i vrednosti savremenog Olimpizma, retrospektiva Igara i naših učešća na njima. Poseban segment izložbe posvećen je predstavljanju Tima Srbije za Rio 2016.

IMG_20160719_142342

Postavka izložbe je podeljena u tri celine: prvu celinu čine simboli i vrednosti savremenog olimpizma i njihov razvojni put od Prvih Modernih olimpijskih igara u Atini 1896. godine pa sve do danas. Drugu celinu čini hronološki pregled učešća naših olimpijaca na Letnjim Olimpijskim igrama od 1912. do 2012. sa podacima o samim Igrama, i zanimljivostima upotpunjenim originalnim predmetima iz fundusa Olimpijskog muzeja. U okviru treće celine posetioci će imati pristup bogatoj multimedijalnoj kolekciji koja uključuje nezaboravne momente sa Olimpijskih igara, interesantne istorijske činjenice, Olimpijske heroje i razvojni put komercijalnih promo video poruka kao neizostavnog pratećeg dela reklama.

Poseban segment izložbe posvećen je predstavljanju Tima Srbije koji će se u 14 sportova takmičiti u Riju. Na Letnjim Olimpijskim igrama učestvovalo je 1.392 naših olimpijaca, koji su ostvarili 1.861 učešće u 26 sportova i ukupno osvojili 102 medalje.

Izložba će biti otvorena od četvrtka, 21. jula (20:30), a otvaranje će biti propraćeno koncertom Mikser Big Band Tria koji će svirati melodije bossa nove i sambe.

Izložba će trajati do 21. avgusta.

 APA Beer Garden

beer_garden_16

APA Beer Garden na Adi Ciganliji i ove nedelje radi, uprkos nepredvidivim vremenskim prilikama. Od ponedeljka je najavljen sledeći raspored dešavanja: U ponedeljak 25. jula od 20h očekuje vas  Beer Garden DJ Sound – Alec van Staan. U utorak od 21.00h pogledajte film Janis Joplin: Little Girl Blue, a nakon toga uživajte u nastupu Jimi Hendrix tribute benda. U sredu Vas očekuje nastup trija “Miško Plavi Trio”.

Organizatori Vas podsećaju da su svi programi besplatni i da, osim eventualno lošeg vremena, ništa ne može da pokvari odličnu atmosferu koja očekuje posetioce na APA Beer Gardenu.

 BELEF 2016

U poslednjoj nedelji BELEF-a mogli biste da slušate:

Petak, 22. jul, 21:00
Dvorište Kapetan Mišinog zdanja, u slučaju kiše Centralni dom Vojske Srbije
Koncert Umetničkog ansambla MO Stanislav Binički i Uroša Dojčinovića, gitara
Cena ulaznice: 200 dinara

Ponedeljak 25. jul, 21:00
Dvorište Kapetan Mišinog zdanja
“Ljubav – razlog postojanja” – operske arije i dueti (Dušica Bijelić, Ugo Rabec, Dejan Maksimović, Dario Humenjuk, Višnja Radosav)
Besplatan ulaz

Četvrtak 28. jul, 21:00
Dvorište Kapetan Mišinog zdanja, u slučaju kiše Velika sala Kolarčeve zadužbine
Nastup ansambla Moresca Nova, Italija
Cena ulaznice: 600 dinara

Subota, 30. jul, 20:30
Stadion Tašmajdan, u slučaju kiše Velika sala Sava centra
Svečano zatvaranje 25. Beogradskog letnjeg festivala 
Državni akademski ansambl Beryozka, Moskva, Rusija
Cena ulaznice: 600 dinara

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *