Šta raditi ove nedelje u Beogradu? (25.04-01.05.)

Preduskršnja nedelja obećava mnogo toga, sudeći po šarenolikim dešavanjima širom grada. Lepo vreme je očigledno izmamilo svaki živi organizam na sunčevu svetlost, pa očekujte sjajne događaje, svirke i žurke, ali i gužve na pomenutima, ali s obzirom da nam dolazi sezona vreline i gužve, uz neminovno lepljenje za nepoznate ljude, zagrevanje može da počne već sada. Divna slika u glavi, zar ne? Šalu na stranu, s obzirom da će sledeći veliki petak biti umnogome neradan, iskoristite produženi vikend da uživate i opustite, bilo da ste kod nas u gostima ili Beograđanin.

Svetski dani knjige (do 30.aprila)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 1

 

Tokom čitave sledeće nedelje u Beogradu će biti aktuelni Svetski dani knjige (Svetski dan knjige se obežeava 23.aprila), koji će se, sva je prilika, pretvoriti u pravu malu potragu za blagom za sve ljubitelje knjige. Najveća imena izdavaštva kao što su Laguna, Delfi, Dereta, Evro Đunti i još mnogi drugi priređuju za svoje mušterije poseban popust koji će varirati od 20-50%, pa ako ovo zvuči kao odlična prilika da dopunite svoje zalihe knjiga, ovo je manje-više savršena prilika.

Prolećni džez festival u Džez Bašti (28.04-02.05.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 3

 

Već je poznato da Džez Bašta voli svojim gostima da priređuje ova festivalčiće jednom u tromesečju, pa tako i ovaj put ostaju verni tradiciji. Za poslednje dane aprila i Uskršnje praznike svake večeri se očekuje drugačija muzička postavka, a sve će započeti Dizni hitovima u četvrtak, jednoj od definitivno najuspelijih ideja i muzičkih večeri koji se organizuju u Bašti. Za slučaj da ste na Uskrs daleko od kuće, možete svratiti u Baštu na Prvomajski doručak, a uveče vas očekuje svirka, dok će se festival zatvoriti nastupom tribute benda Amy Winehouse. Ako biste da posetite neku od svirki, bilo bi mudro da rezervišete unapred mesta preko poruke na fb stranici.

Salsa žurka u Mikseru (29.april)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 2

 

Ove žurke su već postale tradicija u Mikseru i iz više nego opravdanih razloga. Stotine ljudi koji neumorno đuskaju satima petkom uveče postalo je trend za sve koju su barem okusili svet plesa i uvek mu se vraćaju. Ove žurke su i ranije pominjane  u našim člancima, jer su zaista vredne posete, nebitno da li znate da plešete, u najgorem slučaju, neko će vas uzeti za ruku izvrteti i posle toga će vam biti lepo, i osećaćete se kao da ste naučili nešto novo. Samo pazite na na podijumu, plesači ponekad mogu da se zanesu, pa su manje masnice moguće.

Forest fest – trodnevno ludilo u šumi (29.04-02.05.)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 4

 

Ako ste željni povratka u prirodu i plus biste hteli da dođekate Uskršnje jutro uz malo psihodelije, onda će vas Forest fest i te kako obradovati. Istina, lokacija je malo otežavajuća okolnost, jer je žurka smeštena posle Ade Ciganlije nekih kilometar, ali se lako može stići autobusom 92. Ono što je obećano je 72 sata neprestane žurke, sa sve laserima, redovnom smenom DJ-eva, raznim performansima i 3D projekcijama. Ako ste u Beogradu za praznike, i radije biste malo razmrdali atmosferu nego sedeli u apartmanu, Forest fest će vas sigurno zaokupiti. Ulaznice za pojedinačno veče su 400 dinara, za sve tri večeri 1000 dinara.

Njujork zove u KPTM (29.april)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 5

 

Ovog petka delić Njujorka dolazi u Beograd, naravno da okusi malo našeg noćnog života. DJ Adam Kolins nastupa u KPTM-u uz podršku domaće DJ postavke, koja i sama mnogo obećava. KPTM je sedište i omiljena odrednica i cilj mnogim ljubiteljima haus i tehno zvuka, pa ako se svrstavate u njih, onda će vam Kolinsovo gostovanje svakako biti poslastica. Ako se odlučite da odete na žurku u Žorža Klemensoa 22, imajte u vidu da je ulaz besplatan do ponoći, posle toga je 400 dinara.

Ženski glasovi u džez baru Filip (30.april)

Šta raditi u Beogradu ove nedelje 6

 

Proslava svetskog Dana džeza će u džez baru Filip biće posvećena lepšem delu populacije. Scena se prepušta ženskim vokalima i nastupima, što se ne dešava dovoljno često u Beogradu. Osobe M pola će pratiti na instrumentima, a muzički dinar, tj. ulaz na celovečernje uživanje je 400 dinara.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *