ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (20.3-26.3)

Konačno – proleće počinje u ponedeljak 20. marta u 11 sati i 19 minuta. Iako će vas lepo vreme mamiti da ove nedelje izađete i provedete dane u Beogradu na otvorenom i zaboravite na aktuelna gradska dešavanja, mi smo tu da vas podsetimo u čemu sve (osim prolećnog sunca) možete da uživate. 

Guitar Art Festival

Guitar Art festival ove godine slavi svoje “punoletstvo”. Osamnaesti put će se održati od 20. do 25. marta, pod sloganom „Integracije“. Festival će i ove godine opravdati status jednog od pet najvećih festivala gitare u svetu, sa više od 100 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Tokom šest koncertnih večeri i 12 koncerata, publici će se predstaviti atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti klasike, tanga, flamenka, bluza, roka i savremenog muzičkog stvaralaštva. Festival počinje koncertom „Fuzija latinoameričke klasike“, koji će se održati u Zadužbini Ilije M. Kolarca 20. marta. Na koncertu će nastupiti najveći argentinski gitarista Roberto Aussel, bandoneonista Aleksandar Nikolić i kamerni orkestar Anima Musicae iz Mađarske.

Jedan od najboljih svetskih gitarista, Tommy Emmanuel nastupiće 23. marta u Sava centru. Bogat program i sve informacije o festivalu možete dobiti na zvaničnom sajtu.

Samo za dame – Chippendales šou u Beogradu

Priča o Chippendalesima započela je 1979. godine u Los Anđelesu, kad je žensku publiku oduševila grupa muških stripera. Njihov uspeh bio je eksplozivan. U trenutku su postali fenomen, otvorili klub u Njujorku i počeli rad na koreografijama koje su zagrejale temperaturu u svakom ćošku sveta. Kombinacijom plesa, pevanja i striptiza oduzimaju dah i ubrzavaju puls. Danas su Chippendalesi stalna tačka Las Vegasa, gde im gostuju svetske zvezde poput Maraje Keri koja je njihov veliki fan.

Chippendales šou možete videti u Domu sindikata, 21. marta od 20.00. 

“Budnost” – Saša Montiljo

Glumica Ana Sofrenović otvoriće izložbu slika pod nazivom “Budnost”, umetnika Saše Montilja, 20. marta u Ustanovi kulture “Parobrod” u Beogradu. Slike i oslikani objekti Saše Montilja nastali su 2016. i 2017. godine. Tema ove izložbe je suštinska komunikacija sa prirodom preko njenih najopštijih elemenata.

Prirodu, u kojoj nalazimo predstave i svojih osećanja autor želi da iskaže kroz njene panteističke vrednosti. Šuma i motivi vezani za nju skoro uvek se prožimaju kroz njegov rad. Sova kao motiv na drvenim cepanicama u početnim fazama ovog slikara je bio samo objekat oslikan uljanim bojama da bi se spontano upotpunio apliciranjem gline i drugih materijala, kao i povezivanjem više drvenih elemenata u celinu.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *