ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (2.1-8.1)

Osvanulo je prvo radno jutro u Beogradu, prekirivenom snegom. Prvi put u ovoj godini i prvi put ove zime beli grad je doslovno beo. Ova radna nedelja i nije toliko radna, kada se uzme u obzir da nam tek što je prošla Nova godina dolazi Božić. Ako vam se čini da nemate šta zanimljivo da radite ove nedelje u Beogradu, tu smo da vas razuverimo. Trudićemo se da i u 2017. godini nastavimo da se bavimo gradskim nedeljnim dešavanjima, da smišljamo predloge za kvalitetno vreme kada dešavanja jednostavno nema, i da budemo dosledni u svom uverenju da Beograd uvek ima šta da ponudi. 

Klizanje

Klizanje je nepogrešiv izbor za zimske dane. Bilo da znate da klizate ili ne, izvesno je da ćete se na ledu dobro zabaviti. Beograd tradicionalno zimi otvara klizalište na Trgu Nikole Pašića, ispred tržnog centra Delta City, na Vidikovcu, u hali Pionir i hali Pingvin na Novom Beogradu, na Starom DIF-u… A ove sezone će vas obradovati i klizalište na Savskoj promenadi i Aviv Parku Zvezdara.

Za one koji pamte neka prošla vremena će jedna od lepših vesti biti da ponovo, posle 37 godina, mogu da klizaju na stadionu Tašmajdan. U sklopu Beogradske zime otvoren je prvi festival Ice @ Taš, a u sklopu festivala otvoreno je i klizalište, koje će raditi do 15. februara.

klizanje tas

Najbolji filmovi iz 2016. godine

U Dvorani Kulturnog centra Beograda od 1. do 10. januara biće organizovan novogodišnji program nekih od najboljih filmova iz ove godine.Publika će moći da pogleda dokumentarac “Još jedan tango” Hermana Krala (Nemačka/Argentina), novi film Pedra Almodovara “Hulijeta”, “Moja majka” Nanija Moretija, “Matura” rumunskog reditelja Kristijana Munđijua, nagrađenog za najbolju režiju u Kanu, debitantsko ostvarenje Deniz Gamze Erguven “Mustang”.

Na programu će biti i “Ja, Danijel Blejk” Kena Louča, ovenčan Zlatnom palmom u Kanu, dokumentarac “Požar na moru” Đanfranka Rosija, nagrađen Zlatnim medvedom za najbolji film u Berlinu, “45 godina” Endrjua Hejga, “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića i “Toni Erdman” Maren Ade.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Kinoteka: Nobelovci književnosti na filmu

Utorak, 3. januar 

17:00 – KRSTAŠI (Krzyžacy), Poljska, 1960.
Autor dela: Henrik Sjenkijevič (Henryk Sienkiewicz)
20:00 – OBEĆANA ZEMLjA (Ziemia obiecana), Poljska, 1974.
Autor dela: Vladislav Rejmont (Władysław Reymont)

Sreda, 4. januar

17:00 – ZMAJEVO SEME (Dragon Seed), SAD, 1944.
Autor dela: Perl Bak (Pearl S. Buck)
20:00 – DOKTOR ŽIVAGO (Doctor Zhivago), SAD, 1965.
Autor dela: Boris Pasternak (Boris Pasternak)

Četvrtak, 5. januar

17:00 – ELMER DžENTRI, ŠARLATAN (Elmer Gantry), SAD, 1960.
Autor dela: Sinkler Luis (Sinclair Lewis)
20:00 – JENTL (Yentl), SAD, 1983.
Autor dela: Isak Baševic Singer (Isaac Bashevis Singer)

Nedelja, 8. januar

17:00 – BLAGO GOSPODINA ARNA (Herr Arnes Pengar), Švedska, 1919.
Autor dela: Selma Lagerlef (Selma Lagerlof)
19:00 – ANA KRISTI (Anna Christie), SAD, 1930.
Autor dela: Judžin O’Nil (Eugene O’Neill)
21:00 – TU JE TVOJ ŽIVOT (Har Har du ditt Liv), Švedska, 1966.
Autor dela: Ejvind Jonson (Eyvind Johnson)

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *