ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (15.8-21.8)

Leto još nije gotovo! Za neke tek počinje. Pred nama je burna nedelja u kojoj će biti održan najmasovniji festival u Beogradu – BeerFest, ali i još mnogo toga zanimljivog za svačiji ukus.

Belgrade Beer Fest

U nedelji pred nama ljubitelji piva dočekuju svoj omiljeni događaj u godini – BeerFest. Poslenjih nekoliko dana traju završne pripreme na Ušću, pivare postavljaju svoje prodajne štandove, a organizatori, kao i sve godine, najavljuju najbolji festival do sada. Muzički program obogaćen je svetski poznatim bendom Rudimental, koji nastupa na otvaranju. Pre Rudimentala će svoj natup održati beogradski hor Viva Vox, za koji sigurno znamo da će zagrejati atmosferu. Ostala četiri dana rezervisana su, pored ogromnih količina piva, za pretežno već viđene izvođače. Neko bi rekao – reciklirane. Pa će tako masu na livadi kraj Ušća zabavljati po ko zna koji put bend Ortodox Celts, Yu grupa, S.A.R.S., Dubioza kolektiv, Zvonko Bogdan, Bajaga, Sunshine, Ritam nereda, Masimo Savić, Vlatko Stefanovski… Kompletan program možete videti ovde. A, ukoliko još uvek niste pronašli svoj smeštaj za Beer Fest, imamo 3 saveta za vas.


Belgrade_Beer_Fest_2016_Rudimental_veliko_otvaranje

Omaž Bati Živojinoviću

Od ponedeljka 15. avgusta, do petka 19. avgusta, na Letnjoj pozornici Doma kulture Studentski gradbiće prikazano pet filmova kao omaž Velimiru Bati Živojinoviću, jednom od najvećih srpskih glumaca. Izabrana su ostvarenja iz sedamdesetih godina, među kojima su i ona ređe prikazivana, pa je ovo dobra prilika da se još jednom podsetimo vrednosti jugoslovenske kinematografije i Batinog nemerljivog doprinosa u različitom spektru i obimu uloga.

Interesantno je videti i druge izvanredne glumce druge polovine 20. veka na ovim prostorima – Pavla Vujisića, Borisa Dvornika, Svetlanu Bojković, Ljubišu Samardžića, Veru Čukić… kao i ideje i majstorstvo režisera kultnih domaćih filmova.

Sve projekcije u Otvorenom bioskopu DKSG-a (Bulevar Zorana Đinđića 179) su besplatne i počinju u 21 čas.

Ponedeljak, 15. avgust – Opklada (SFRJ, 1971)

Utorak, 16. avgust – Valter brani Sarajevo (SFRJ, 1972)

Sreda, 17. avgust – I Bog stvori kafansku pevačicu (SFRJ, 1972)

Četvrtak, 18. avgust – Derviš i smrt (SFRJ, 1974)

Petak, 19. avgust – Pas koji je voleo vozove (SFRJ, 1977)

omaz Bati Zivojinovicu

Zatvaranje izložbe BELGRADE TO BOWIE

“Belgrade to Bowie” je projekat u čijoj je osnovi izložba fotografija Briana Rašića, poznatog muzičkog fotografa, koji je više od dve decenije bio jedan od Bowiejevih zvaničnih fotografa, i tako imao prilike da zabeleži najzanimljivije momente, kako sa brojnih turneja ove velike svetske zvezde, tako i iz privatnog života.

Više od 100 Rašićevih fotografija je izloženo u novoj zgradi Jugoslovenske kinoteke tokom gotovo tri meseca trajanja izložbe, uz vrlo uzbudljiv prateći program.

Tokom trajanja ove izložbe, Jugoslovenska kinoteka je mesto gde možete da uživate u momentima iz raznih Bowiejevih faza, zabeleženim kamerom Briana Rašića, ali i da se upoznate (bolje) sa likom i delom čoveka koji je inspirisao generacije, kroz biografiju, diskografiju i biblioteku, koje će biti sastavni deo ove izložbe.

Ako još niste posetili izložbu, ne propustite da odete do Kinoteke, jer se izložba zatvara 21. avgusta.

ove nedelje u beogradu

KING DUDE u Domu omladine

U četvrtak, 18. avgusta od 20.00, u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće King Dude. Američki kantautor će se sa bendom konačno predstaviti i našoj publici i svojim fanovima koji ovaj koncert isčekuju već nekoliko godina. Ovaj unikatni imetnik koji u svom zvuku spaja dark rock, prljavi blues, country rock pa čak i doom metal kao i mnoštvo drugih pravaca u poslednjih nekoliko godina privlači sve veću pažnju poklonika, kako underground scene tako i daleko širih muzičkih krugova.

Iste večeri publici u Domu omladine Beograda će se predstaviti i mlada američka umetnica Foei Gras koja će svoj deo večeri ispuniti nesvakidašnjim drone-scape zvucima. Foei Gras predstavlja pravi užitak za sve fanove ambijentalne, mračne i unikatne blende eksperimentalnih drone zvukova.

Domaću podršku pružiće The Cyclist Conspiracy, bend koji svoj pravac naziva uranic rock zvukom utemeljenom na psihodeličnom nasleđu.

Cena ulaznice je 1.500 RSD u pretprodaji, a na dan koncerta 2.000 RSD.

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *