ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (15.5-21.5)

Nedelja pred nama biće ispunjena i zanimljiva, ali nas za vikend u Beogradu čeka manifestacija koju svi željno iščekujemo – Noć muzeja. Toga dana je ceo Beograd u znaku kulture i zaista je prava šteta ne biti deo toga.


Noć muzeja

Jedna od najposećenijih i omiljenih manifestacija u Beogradu je NOĆ MUZEJA. Već XIV put ćemo uživati u beogradskim muzejima 20. maja 2017. godine na 67 lokacija. Pored Beograđana i ljudi koji se te večeri u Beogradu nađu, Noć muzeja održaće se u 120 gradova, 30 država u okviru Evropske Noći muzeja. 

Više informacija o sadržaju, lokacijama, i svim ostalim važnim stvarima možete pronaći ovde.

 

Ring Ring festival

Jedinstveni Ring Ring festival biće održan po 22. put od 7. do 20. maja u Kulturnom centru Rex. Publika će videti i čuti koncerte uzbudljive, nove, jazz i eksperimentalne muzike. Ovogodišnji program, naizgled skromniji nego inače, doneće susret sa nekim starim poznanicima, ali i sa mnogim novim imenima nove muzike u svetu. U Beogradu će gostovati nemački saksofonista Frank Gratkovski, italijanski inovator Paolo Anđeli, američka gitaristkinja Meri Halvorson i čelistkinja Tomeka Rid. Dve umetnice predvode Tomeka Reid Quartet. Iz SAD dolazi i saksofonista Džon Dajkmen, koji na uvodnom koncertu festivala nastupa sa velikom nadom domaće džez scene bubnjarem Aleksandrom Škorićem iz Novog Sada.

Sreda, 17. maj
Argo feat. Rođenice (Mađarska/Srbija)
Šalter ensemble (Hrvatska/Slovenija/Švajcaska/Srbija)
Cena ulaznice: 300 RSD

Četvrtak, 18. maj
Daichi Yoshikawa (Japan)
La Tene (Švajcarska/Francuska)
Cena ulaznice: 300 RSD

Petak, 19. maj
Z Country Paradise (Nemačka/FinskaSrbija)
Tomeka Reid Quartet (SAD)
Cena ulaznice: 500 RSD

Subota, 20. maj
Superimpose with Sofia Jernberg (Nemačka/Švedska)
Paolo Angeli (Italija)
Cena ulaznice: 400 RSD

Cena kompleta karata za koncerte od 17. do 20. maja je 1300 RSD.

Izložba dela Petra Lubarde u galeriji Kanvas

 

Povodom 110 godina od rođenja jednog od najznačajnijih slikara na ovim prostorima, Petra Lubarde, galerija Kanvas u saradnji sa Vladimirom Vasićem priređuje izložbu “Lubarda – Fragmenti šeste decenije”, koja je otvorena u četvrtak, 11. maja. Izložba obuhvata 17 radova različitih formata i tehnika, nastalih od 1949. do 1958. godine.

Uz bisere manjih formata, izložbu krase tri kapitalna dela – Skadarsko jezero, Bitka na Vučijem dolu i Souvenir du taureau. Kao poseban raritet izdvaja se Kosovski boj izveden u tehnici ulje i boje za freske na malteru. Izloženi radovi su iz privatnih kolekcija, a neki od njih do sada nisu bili prikazani javnosti.

Izlozba će trajati mesec dana.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *