ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (14.11-20.11)

Još jedna radna nedelja je pred nama. Broj nedelja do Nove godine još malo prelazi na prste jedne ruke…. Ako planirate da posetite Beograd u narednih par dana ili ste već u njemu, a ne znate kako da začinite ili prekratite vreme, Rentastan ima nekoliko predloga za vas.

“HULIETA” Pedra Almodovara

julieta

Film Pedra Almodovara „Hulieta“ (Julieta), premijerno prikazan na nedavno održanoj filmskoj reviji Cinemafest, od 10. novembra biće u redovnoj bioskopskoj distribuciji u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center i Cineplexx Delta City. Hulieta je njegov 20. fil, za koji je inspiraciju našao u tri kratke priče iz knjige „Bekstvo“ (Runaway, 2004) dobitnice Nobelove nagrade za književnost Alis Manro.

download

LET’S TALK

U galeriji Štab od 11. do 20. novembra, predstavlja se javnosti umetnica Jasmina Holbus (široj javnosti poznata kao enterijersta i scenograf brojnih pozorišnih predstava) sa novim multimedijalnim umetničko-istraživačkim projektom LET’S TALK. Projekat Hajde da razgovaramo (Let’s talk) kao proces, serija događaja, izložba i konačno performans ispituje odnos umetnika različitih senzibiliteta i interesa, odnos reči, zvuka i forme, ali i prirodu komunikacije umetnika, publike i dela. Povodom objavljivanja nove knjige odabranog izbora iz širokog opusa poezije Jasmine Holbus, umesto klasične promocije, koja obično podrazumeva čitanje delova knjige i prigodni govor nekog od stručnjaka, autorka poziva veliki broj umetnika da svojim umetničkim radom posredno daju odgovor, komentar, prilog njenim stihovima.

jasmina-holbus

 

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *