ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (13.2-19.2)

Prva praznična nedelja posle Nove godine u Srbiji je ona u kojoj su Dan zaljubljenih ili Sveti Trifun (kako ko doživljava 14. februar), a zatim Sretenje i dva neradna dana. Tradicionalno, za Dan zaljubljenih organizuje se niz koncerata, tematskih večeri i proslava ljubavi na najrazličitije načine. Zato, ove nedelje uživajte u Beogradu u praznicima i lepom vremenu.

Koncert grupe Vampiri

“Vampiri” 14. februara sviraju u Bitefartcafeu. Ovo će biti jedinstvena prilika da se svevremeni hitovi ovog sastava čuju u intimnom klupskom ambijentu. “Vampiri” su osnovani 1990. godine i izdali su ukupno pet albuma od kojih je poslednji, “Monkey Food”, izašao 1997. Kultni status stekli su već 1992. godine, nakon što su uradili muziku za čuveni film Srđana Dragojevića “Mi nismo anđeli”.

 Poslednja velika grupa stare Jugoslavije, kako kritičari vole da nazivaju čuveni beogradski bend, će podsetiti publiku na romantične trenutke njihanja na podijumu za igru uz “Pokloniću joj nebo” i naterati da istroše cipele za ples uz “Rama Lama Ding Dong” i druge poznate hitove.
 

Koncert Josipe Lisac za 50 godina karijere

Muzička diva Josipa Lisac za Dan zaljubljenih 14. februara 2017. godine vraća se u beogradski Sava centar, gde će održati prvi u nizu koncerata u regionu kojima proslavlja 50 godina karijere. Unikatna pojava muzičke scene – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila – Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet s potpisom. Prepoznatljiva i po hitovima kakvi su “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”… Bio je to buran početak karijere tokom koje se Josipa posvetila pronalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rešenja, što je uvek i na svakom mestu čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom.

U jednoj rečenici: Josipa Lisac nije kao drugi… Ulaznice za koncert povodom 50 godina karijere Josipe Lisac 14. februara u Beogradu koštaju 1.400, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara preko mreže Eventim i na blagajni Sava centra.

Premijera filma „Biser Bojane“ u Beogradu

Film „Biser Bojane“ reditelja Milana Karadžića biće premijerno prikazan 15. februara u Centru „Sava“ u Beogradu. Glavni junak ove romantične komedije je Đorđe Popović (Slaven Došlo), mladi lekar iz Beograda, koji dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Đorđe veruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. Odlazi u Crnu Goru gde upoznaje Lolu (Vanja Nenadić), mladu kajterku i ćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Nikola Popović (Mima Karadžić), nakon višegodišnje robije izlazi iz zatvora u Trstu i odlazi na kratko u Crnu Goru, po sakrivene dijamante, davno opljačkane u evropskim juvelirnicama. Nikolu očekuje „vruć“ doček policije i bivših partnera zainteresovanih za dijamante. Spreman je na sve, ali ne i na susret sa sinom nakon 25 godina.U filmu glavne uloge tumače Andrija Miloševića, Mima Karadžić, Slaven Došlo i Vanja Nenadić.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *