ŠTA RADITI OVE NEDELJE U BEOGRADU? (10.10-16.10)

Jesen više nije na pragu Beograda. Zakoračila je u naš grad krupnim korakom i donela je tipičnu jesenju melanholiju. Međutim, RENTASTAN, kao i svake nedelje, ima za vas predloge za izlazak…

Jesen samuraja

U beogradske bioskope stigao je film “Jesen samuraja”, romantična komedija sa mnogo smeha, ali i nežnih emocija. Od autora hit komedije “Mali Budo” stiže novo ostvarenje sa fenomenalnom glumačkom ekipom. Glavni junak, Vladica je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne ume da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija. Glavne uloge u filmu tumače Petar Strugar, Hristina Popović, Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Andrija Milošević, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Miodrag Miki Krstović, a po prvi put na filmu pojavljuje se sedmogodišnji Petar Novićević.

jesen samuraja bioskop karte

Šopen fest

Oktobarski ciklus 5. Beogradskog Šopen Festa održaće se od 14. do 18. oktobra. Beogradski Šopen Fest (BŠF)  je internacionalna kulturno-obrazovna manifestacija, novo ruho nekadašnje renomirane, beogradske Šopenijade, koja je iznedrila danas svetski priznate pijaniste. Šopen fest populariše klasičnu muziku, prevashodno mlade talente, predstavljajući stvaralaštvo jednog od najvećih kompozitora čovečanstva, poznatog u istoriji muzike kao “Pesnik klavira” – Frederika Šopena.

Projekat BŠF kao specifičan događaj za Srbiju i region, svojim programima u okviru 2 programska ciklusa obeležava 1. mart – datum rođenja velikog kompozitora, i 17. oktobar – datum njegove smrti. Festivalske aktivnosti obuhvataju: Pijanističko takmičenje za mlade talente, koncerte, stručna predavanja, master klas, radionice za decu, dečju predstavu.

sopenijada

Vikend francuskog filma

„Vikend francuskog filma: Doba sazrevanja“ – pun je naziv pod kojim će publika od petka 14. do nedelje 16. oktobra u Velikoj sali Doma omladine moći da pogleda pet filmskih ostvarenja. Organizatori, Francuski institut u Beogradu i Dom omladine, napominju da se uz svaki odabrani film može staviti epitet „dobar“. Dobar film obeleževa promena – promena glavnog junaka ili neočekivani obrt u priči. Dobar film uvek se bavi najintimnijim momentima, kakvi su, na primer, sazrevanje i suočavanje sa brutalnošću sveta. Dobar film uvek ima dobre glumce, obeshrabrujuće zaplete i okrepljujuće rasplete.

Cena ulaznice  je 200 dinara.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *