Inovacije u beogradskom prevozu

Za sve koji su se zadesili u Beogradu, prvi oktobar je doneo izmaglicu i gotovo zaboravljeno sunce, kao i novi BusPlus zonski sistem koji se od danas koristi u javnom prevozu. Poslednja vest ipak je njazastupljenija tema razgovora među mnogim Beograđanima, stoga se očekuje poneko zbunjeno lice i zadržavanje oko aparata za oktucavanje karata, ali sve se da rešiti uz malo strpljenja.
Gostima nekog od apartmana u Beogradu koji nisu želeli da imaju dodatnu brigu sa sopstvenim vozilom, ova vest je svakako od značaja. Naime, reorganizacija zoniranja je osmišljena tako što prva zona podrazumeva kretanje gradskim prevozom u užem centru Beograda, dok pod drugu zonu potpada šire gradsko područje (do aerodroma “Nikola Tesla”), a zone tri i četiri obuhvataju dalje gradske opštine kao što su Obrenovac i Mladenovac.
Tarifiranje vožnji je usklađeno sa podelom zona, a cena vožnje za svaku zonu pojedinačno je 89 dinara, dok cena karte za sve četiri zone iznosi 269 dinara. Važno je napomenuti da nakon validacije karta važi 90 minuta, bez obzira na to koliko se prevoza menja. Druge opcije za kretanje po Beogradu gradskim prevozom svakako su i dnevna karta od 250 dinara, trodnevna od 700 i petodnevna od 1000 dinara.
Pažljivo razmislite i izaberite koja vam od gorenavedenih opcija najviše odgovara, i uživajte u vožnji.
Naravno, uvek možete i da prošetate Knez Mihajlovom, a potom se vratite u apartman poput POZORIŠTA  u samom centru grada i odmorite se, a da ne razmišljate o zavrzlamama javnog prevoza.

Be First to Comment

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *